Georgică Cornu, anchetat într-un nou dosar. Prejudiciul, 10 milioane de euro!

Georgica Cornu

Trupele speciale ale poliţiei şi jandarmeriei efectuează, la această oră, 25 de percheziții în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Mehedinţi, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul cauzat se ridică la peste 10 milioane de euro.

Cele 25 de percheziții domiciliare, dar și la sediile unor societăți administrate de cele 20 de persoane pe numele cărora sunt puse în executare 20 de mandate de aducere, se desfășoară pe raza județelor Mehedinți, Timiș, Arad și Caraș-Severin.

Oamenii legii arată că, în perioada 2008-2014, 32 de persoane, având calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administrator, împuterniciţi) ai 35 de societăţi comerciale, ar fi pus la punct un circuit infracţional evazionist, bazat pe un sistem financiar – bancar fraudulos, în care ar fi fost implicate firmele controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse.

Aceştia ar fi înregistrat, în contabilitatea firmelor, mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de materiale de construcţii, piese şi componente auto, etc.) în valoare de peste 45 de milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adăugată şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 10 milioane de euro.

Ulterior, prin efectuarea mai multor operaţiuni/tranzacţii financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor implicate, ar fi fost disimulată adevărata natură a provenienţei banilor, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul a două dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

La acțiune participă și jandarmi.


UPDATE! Printre cei ridicați pentru audieri se află și omul de afaceri Georgică Cornu. 
Cornu este cercetat în mai multe dosare de evaziune fiscală, instrumentate atât de Poliția Mehedinți și de DIICOT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Georgică Cornu, anchetat într-un nou dosar. Prejudiciul, 10 milioane de euro!

  1. Sa fi membru CCIAT Timis inseamna sa-mi asociez imaginea cu cea a infractorului astuia! E o rusine ca organismul acesta sa fie condus de catre acest infractor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *