Ortopedia timișoreană aniversează 65 de ani

Istoria ortopediei din Timișoara este strâns împletită cu cea a Universității de Medicină și Farmacie. Până în anul 1950, activitatea de ortopedie-traumatologie s-a desfășurat la Spitalul Bega și la unele sanatorii particulare din oraș. Ca disciplină de studiu, ortopedia a fost înființată în 1948 și a funcționat ca un mic compartiment în cadrul Clinicii de chirurgie de la Spitalul Bega.

Clinica de ortopedie a început să funcționeze la 1 octombrie 1950, exact acum 65 de ani, în clădirea de pe bulevardul Mihai Viteazu nr. 25, iar primul șef al acesteia a fost prof. dr. doc. Dan Berceanu, transferat de la Facultatea de Medicină din București.

Anii au trecut, iar în 1993 a fost pusă piatra de temelie pentru noua Ortopedie, amplasată lângă Spitalul Județean din Timișoara, o investiție a Ministerului Sănătății. Începând cu anul 2000, ambele clinici de ortopedie-traumatologie funcționează în clădirea nouă, care cuprinde două secții în oglindă, cu câte 60 de paturi, având compartimente de rezonanță magnetică nucleară și radiologie, serviciu propriu de fiziokinetoterapie și recuperare funcțională, precum și dotări de ultimă generație în sălile de operație.

La ora actuală, se consideră că ortopedia și traumatologia din Timișoara dispun de cea mai modernă clinică de acest tip din România, situată într-un spital de stat.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns