Felicia Borobar, director CertAsig Timişoara: CertAsig îşi consolidează poziţia pe piaţa asigurărilor pentru companii

Piaţa asigurărilor din România este printre cele mai concurenţiale categorii de business, fiind şi una în care nivelul de concentrare a afacerilor este extrem de ridicat. Primele 10 companii de asigurări deţin peste 85% din totalul primelor subscrise. Cea mai mare parte a activităţilor de asigurare din România se adresează persoanelor fizice, cu produse de asigurări standardizate şi relativ simple.

Cum arată însă situaţia în cazul asigurărilor destinate companiilor?

 

CertAsig, expert în asigurările pentru companii

Pentru firme, fie ele marile multinaţionale sau companii antreprenoriale, IMM-uri sau startup-uri, asigurările nu sunt doar o obligaţie legală, ci şi un factor important pentru protejarea şi dezvoltarea afacerilor.

« În cazul companiilor, produsele de asigurări standardizate nu reprezintă o soluţie eficientă. Clienţii corporate au nevoie de produse de asigurare construite şi personalizate special pentru fiecare dintre ei. Fiind specializaţi în asigurări corporate, CertAsig are soluţii de asigurări pentru clienţi din diverse ramuri de activitate – în industrie, în agricultură şi în servicii », spune Felicia Borobar, directorul filialei din Timisoara a companiei de asigurare şi reasigurare CertAsig.

CertAsig este una din cele mai dinamice şi prestigioase companii de asigurări, activând exclusiv în segmentul asigurărilor corporate. Compania, cu sediul în România şi operaţiuni atât în ţară, cât şi în Bulgaria şi Turcia, şi-a dublat volumul de afaceri în ultimii 4 ani, printr-o abordare pragmatică a riscului, cu produse de asigurări de nivel internaţional, adaptate la realităţile locale din business.

«  Suntem un asigurator de nişă, lucrăm doar pentru clienţi persoane juridice. Fiind o companie mai mică faţă de marii asigurători care se adresează şi persoanelor fizice, avem avantajul flexibilităţii şi al vitezei de reacţie la cererile clienţilor, atât în subscriere, cât şi în soluţionarea daunelor », adaugă Felicia Borobar.

CertAsig este deţinută majoritar de asigurare II, un fond european de investiţii specializat pe achiziţionarea şi dezvoltarea de companii de servicii din cadrul statelor Uniunii Europene din Europa Centrală şi de Est. Principalii investitori ai Royalton Capital Investors II sunt Alpha Associates, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (EBRD) şi Fondul European de Investiţii (EIF).

 

Pachete de asigurări adaptate pentru riscurile specifice în diverse domenii de activitate

Portofoliul CertAsig include asigurări de răspundere civilă generală şi profesională, asigurări de garanţii contractuale, asigurări de clădiri şi bunuri, asigurări specifice domeniilor de inginerie şi construcţii , asigurări pentru evenimente – portofoliu pe care compania il îmbogăţeşte constant cu produse de asigurare noi, pentru a oferi o acoperire completă.

Clienţii CertAsig activează în domenii diverse, astfel încât asigurătorul are o experienţă bogată cu cei din producţia industrială, construcţii, aviaţie, cargo şi transport de bunuri, logistică, IT etc.

« În prezent, suntem printre cei mai importanţi asigurători în ceea ce priveşte garanţiile contractuale, suntem primii în asigurările de evenimente, iar produsele noastre de asigurări de bunuri comerciale şi cele destinate domeniilor inginereşti (CAR) sunt printre cele mai apreciate din piaţă».

De altfel, anul trecut CertAsig a înregistrat creşteri de peste 60% pe aceste clase de asigurări.

 

CertAsig este expert in asigurari de garantii

Asigurările de garanţii contractuale reprezinta o clasă de asigurări specializate în care CertAsig este al doilea jucător ca mărime din România, cu prime totale subscrise de 2 milioane € în prima jumătate a anului 2015. Asigurările de garanţii acoperă riscurile contractuale care pot interveni între companii furnizoare şi companii sau instituţii beneficiare si pot include garantii de participare la licitaţii, de bună execuţie, de mentenanţă, de reţineri şi de bună conduită..

 

Asigurarea de evenimente, unul dintre produsele „vedetă” ale CertAsig

Numărându-se printre promotorii acestui tip de produs pe piaţa românească, CertAsig este compania care a semnat şi cea mai mare asigurare încheiată vreodată în România pentru un eveniment, suma asigurată fiind de 5 milioane de euro.

Prin intermediul companiilor-partenere de brokeraj în asigurări, CertAsig a asigurat unele dintre cele mai renumite evenimente publice din România : spectacolul de deschidere a finalei Europa League la Bucureşti, spectacolele Cirque du Soleil, evenimente de inaugurare pentru proiecte comerciale de mall-uri, din care unele au intrat chiar în Cartea Recordurilor, sau concerte şi spectacole publice de anvergură.

 

CertAsig acoperă “Toate Riscurile” în construcţii & montaj

CertAsig pune la dispoziţia firmelor de construcţii o asigurare de tip „Toate riscurile” (CAR), oferindu-le astfel o protecţie completă.

Fiecare client beneficiază de toate avantajele condiţiilor standard de asigurare, însă are şi posibilitatea de a personaliza asigurarea în funcţie de nevoile specifice acestuia. Riscurile sunt evaluate în funcţie de tipul proiectului, locaţie, materialele de construcţii utilizate, şi cel mai important experienţa constructorului prestator.

Asigurările de construcţii-montaj CAR/EAR de la CertAsig pot acoperi lucrări de construcţii civile, industriale, comerciale, administrativ, etc., precum şi lucrări de montaj ale diferitelor echipamente şi instalaţii.

 

Obiective pentru viitor

« Zona Timisoarei este printre cele mai dinamice din ţară, iar CertAsig este aici pentru a-i susţine pe antreprenorii, pe managerii şi pe toţi profesioniştii în a-şi creşte afacerile. Prin intermediul partenerilor noştri, companiile de brokeraj în asigurări, îi invităm să se convingă de abordarea noastră inovatoare şi eficientă în managementul riscurilor » (Felicia Borobar, director CertAsig Timisoara)

www.certasig.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns