Pe șantierele din centru, în Timișoara, se lucrează și noaptea. Miza e mare. VIDEO!

centru

Centrul Timișoarei este un șantier, stăzi întregi sunt închise, nervii șoferilor au ajuns la limită. Pietonii se strecoară cu greu printre utilje, gropi și peste asfaltul proaspăt turnat. Totul pare o nebunie în care cei care îndrăznesc să se avânte, la volan, în zona centrală, ajung să regrete ideea.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara, amendată de Garda de Mediu

Dacă acum lucrurille sunt cum sunt, în cazul în care lucrările nu vor fi terminate până luni, când începe anul școlar, dezastrul va fi total.

CITEȘTE ȘI: La Timișoara, drumul spre haosul rutier e pavat cu borduri bune

De fiecare dată, începerea cursurilor în școli și licee din Timișoara sporește considerabil presiunea în traic. Mii de părinți își aduc copiii la școală, cozile formate în jurul unităților de învățământ centrale sunt considerabile, iar suprapunerea cu șantierele și interdicțiile din trafic ar fi catastrofală.

Miza fiind mare, lucrările la lărgirea unor străzi și bulevarde din centru, precum și cele pentru înlociurea bordurilor se desfășoară nu doar zi lumină, ci și după căderea întunericului.

Pe bulevardul I.C. Brătianu, fostul bulevard al palmierilor, acum închis circulației, vienri seara se lucra intens și după ce ziua s-a încheiat.

“Facem tot ce ne stă în putință să finalizăm lucrările și să dăm drumul la circulație așa cum ne-am angajat, până la începerea școlii. Cum pt sâmbătă și duminică avem anunțate ploi, ne-am văzut nevoiți să întrerupem complet circulația pe anumite străzi, ceea ce, evident, a creat dificultăți de mobilitate în oraș. Ne cerem scuze, încă o dată, dar fără deranj nu putem ajunge să avem un oraș mai modern, mai funcțional și mai frumos. Deranjul e acum pe cale de a deveni istorie, rămân pe termen lung, în continuare, beneficiile!”, a notat Nicolae Robu, primarul Timișoarei, pe pagina lui de Facebook.

Rămâne de văzut dacă lucrările vor fi finalizate la timp sau, din 9 septembrie, ne vom confrunta cu un blocaj în trafic major, mult mai grav decât cele cu care ne-am întâlnit până acum.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns