Primăria Timișoara, amendată de Garda de Mediu

copaci 3

În ultimele zile, comisarii Gărzii de Mediu Timiș au efectuat mai multe controale pe șantierele de reamenajare a circulației rutiere din centrului orașului.

CITEȘTE ȘI: Fără transport public pe Bega, la Timișoara

Aceștia au constatat că pe strada 20 Decembrie se efectuau lucrări de dislocare a bordurilor și de pregătire a noilor borduri, fără a fi întreprinse măsuri de protecție a rădăcinilor arborilor situați pe fâșia plantată dintre partea carosabilă și trotuar sau cu afectarea spațiului verde, precum și vătămarea, în urma lucrărilor mecanizate, a trei arbori din specia arțari.

Pe bd. I.C. Brătianu s-a constatat desființarea fâșiei plantate care separa sensurile de circulație și asfaltarea acesteia. În cadrul lucrărilor, bordurile vechi erau dislocate iar cele noi au fost montate, în unele cazuri, cu afectarea spațiului verde. Din analiza planșelor din Cadastrul Verde și a aspectului actual al lucrărilor efectuate s-a constatat o modificare a aspectului arhitectural și peisagistic al arterelor de circulație reamenajate (lucru constatat pe bulevardul Michelangelo, bulevardul I.C. Brătianu, Calea Aradului intersecție cu Str. Amurgului și Str. Miresei).

În urma intervențiilor făcute a apărut o scădere a suprafeței de spațiu verde față de evidența din Cadastrul Verde, pentru că fâșiile plantate cu vegetație de-a lungul căilor de circulație intră, conform legii, în categoria spațiilor verzi.

Una peste alta, în urma controlului, municipalitatea s-a ales cu o amendă de 40.000 de lei pentru reducerea suprafeței spațiilor verzi și una de 10.000 de lei pentru executarea lucrărilor în spații verzi fără consultarea autorităților competente.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Primăria Timișoara, amendată de Garda de Mediu

  1. Sa-i plateaca din buzunarul propriu domnii din primarie, de la mic la mare.
    Nu din bugetul municipalitatii-adica tot noi.
    Aude cineva ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *