Anunț important la început de an școlar: Părinții nu mai trebuie să ia aviz epidemiologic pentru copii

medic 9

La revenirea la grădiniță sau la școală, nu este nevoie ca elevii să aducă aviz epidemiologic de la medicul de familie sau de la medicul școlar, informează Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale.

La revenirea în colectivitate, la grădiniță sau la școală, după vacanță, nu este nevoie de aviz epidemiologic de la medicul de familie sau de la medicul școlar, notează stiripesurse.ro

CITEȘTE ȘI: Pe șantierele din centru, în Timișoara, se lucrează și noaptea. Miza e mare. VIDEO!

În schimb, „la înscrierea copiilor la grădiniță sau la școală, este nevoie de: adeverință medicală, aviz epidemiologic, fișa de vaccinări, toate de la medicul de familie”, informează, printr-un comunicat de presă, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București .

Totodată, potrivit sursei citate, aceleași documente sunt necesare și în caz de transfer de la o unitate de învățământ la alta.

„La începutul anului școlar, personalul medical din cabinetele școlare va face triajul elevilor și va solicita, punctual, acolo unde situația o impune, documentele necesare completării dosarelor medicale. Aceste activități sunt efectuate în vederea asigurării condiților sanitare optime, pentru desfășurarea în bune condiții a procesului de învățământ”, mai arată sursa citată.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *