Pauză de caniculă. Ne aşteaptă o săptămână cu vreme mai rece

rece vara

Ne aşteaptă o săptămână cu vreme mai rece decât ar fi normal pentru sfârşitul lunii iunie, cu ploi locale şi chiar furtuni în unele zone.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi în nord-vest și la munte, unde doar izolat va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane. Temperaturile minime, mai scăzute decât în intervalul anterior, în majoritatea regiunilor, vor fi cuprinse între 3…4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 15 grade pe litoral.

CITEŞTE ŞI: Crimă şocantă în judeţul Timiş. Un taximetrist a fost omorât, apoi, incendiat. Doi minori, principalii suspecţi. Update

Pe spații mici, în zonele joase de relief vor fi condiții de ceață.

LUNI

 

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai coborâte decât cele specifice perioadei, în special, în vest, centru și nord, chiar dacă temperaturile vor mai crește ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice – ziua, local în zonele montane și submontane și izolat în rest, iar spre sfârșitul intervalului, pe spații restrânse, în sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în timpul ploilor.

CITEŞTE ŞI: Reacţie după accidentul de pe autostrada Arad-Timişoara: „Trăiesc într-o ţară de proşti”

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 29 de grade, iar cele minime între 8 și 19 grade.

MARŢI

Cerul va avea înnorări și se vor semnala averse și descărcări electrice, local în regiunile sudice și estice precum și în zonele montane și submontane și pe arii mai restrânse cu precădere în centru. Pe spații mici, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul și sud-estul țării dar și pe creste.

CITEŞTE ŞI: Atenţie timişeni! Hoţii au o nouă metodă de a pune mâna pe lucrurile voastre

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 28 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra pe litoral.

MIERCURI

Cerul va fi mai mult noros și va ploua în majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai intense și mai frecvente în prima parte a intervalului în jumătatea de est a țării, unde pe arii restrânse cantitățile de apă ce se vor înregistra vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare ziua în est și sud-est precum și la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 24 de grade, iar cele minime între 8 și 19 grade.

TENDINŢE JOI – DUMINICĂ

Vremea va fi răcoroasă în vestul, nordul și centrul țării, în timp ce în restul zonelor valorile termice se vor situa în jurul celor normale. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată îndeosebi în regiunile intracarpatice, la deal și la munte.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *