Reacţie după accidentul de pe autostrada Arad-Timişoara: „Trăiesc într-o ţară de proşti”

accident a1 7

Unul dintre martorii accidentului de joi dimineaţa, de pe autostrada Arad-Timişoara, se arată şocat de atitudinea poliţiştilor şi a şoferilor.

Joi dimineaţa, în jurul orei 10:30, autorităţile au fost puse în alertă. Un apel telefonic la 112 anunţa un accident pe autostrada Arad-Timişoara. Despre incidentul rutier aţi putut citi deja pe site-ul nostru.

CITEŞTE ŞI: Atenţie timişeni! Hoţii au o nouă metodă de a pune mâna pe lucrurile voastre

În schimb, la câteva ore distanţă, unul dintre martorii accidentului a avut o reacţie acidă la şoferii care circulau pe autostradă, dar şi la poliţiştii care au intervenit la eveniment. Vom reda, mai jos, textul integral publicat de Andrei Neamţu pe o pagină de socializare.

„Azi mi-am adus aminte în ce ţară de proşti trăiesc. Fără educaţie şi fără păsare chiar şi când păşesc. Dimineaţa asta pe A1, între Timişoara şi Arad, o maşină în faţa mea se răstoarnă din senin, alunecă vreo 200 de metri cu roţile în sus. Parcă era un vis urât.

CITEŞTE ŞI: Crimă şocantă în judeţul Timiş. Un taximetrist a fost omorât, apoi, incendiat. Doi minori, principalii suspecţi. Update

Trag instinctiv dreapta de volan, pun avariile, alerg spre maşina zdrobită.

Acolo deja doi bărbaţi încercau să vorbească cu victima. Mişcă… Ufff, dar e mult sânge, maşina turtită pe el, airbaguri sărite, miroase a benzină!

CITEŞTE ŞI: Genocidul servit zilnic la farfurie românilor. Câtă carne conţine un kilogram de carne

Mă implic. Mă bag jumătate în maşină cu încă un tip, îl tragem afară pe… domnul Gheorghe, 63 de ani, inginer proiectant. E cooperant, vorbeşte cu noi, speriat, şocat… Las-o dracu’ de maşină, nea’ Gheorghe, se face sau se aruncă.

Tu să fii întreg. Nu prea era, avea rană deschisă la cotul stâng, improvizez un garou, opresc sângerarea, pansez rana. Îl liniştim, îl întindem pe jos, să stea nemişcat până vin medicii. Ceilalţi martori sună la 112. După vreo 10-12 minute se aude de pe contrasens sirena SMURD-ului.

Frână bruscă, sare din ea un paramedic cu o geantă metalică, riscă enorm, traversează printre maşinile ce mergeau pe acel sens cu 120 km/h, sare balustrada, vine, se aruncă în genunchi lângă nea’ Gheorghe şi se apucă de treabă.

Super om, super organizat, linişteşte pe toată lumea. De aici începe circul. Echipajul lui s-a dus să întoarcă pe sensul nostru, numai că, surpriză, trebuie să meargă 10-15 km să întoarcă. Autostrada nu a fost prevăzută cu căi de trecere între sensuri.

Eroul de la SMURD îmi mărturiseşte că a încălcat protocolul şi a sărit balustrada printre maşini.

Da, ca în filme. Bravo lui. Povestea continuă.

Şi totuşi Salvarea nu mai ajungea pe sensul nostru. După vreo 15-20 de minute se aud sirenele.

Departe rău, şi nu se mai apropiau. Văd ceva în roşu printre maşini, alergând, cu un sac în spate.

Era doctoriţa de pe SMURD!!! Maşina lor era blocată de handicapaţii care opriseră maşinile fără să gândească măcar un pic că cineva va trebui să şi treacă pe lângă ei.

Incredibil! Ca la târgul auto, opriseră pe 3 benzi. Cu greu, ajunge şi Salvarea. Super profesionişti, tineri, mulţi, implicaţi. La vreo 10 minute apar şi pompierii, care, la fel, au făcut slalom printre cretini. Surpriza de pe tort vine acum: apare echipajul de Poliţie, un grăsan şi un scândurel.

Tipic românesc. Ochelari de soare amândoi, aroganţi, ignoranţi, neimplicaţi. Urlu la ei şi le zic să facă ceva, să facă un culoar printre cretini. S-au făcut că nu mă aud. Mă duc şi-l trag de mână pe grăsan, şi îmi zice să nu pun mâna pe el că mă legitimează.

Aşa şi?! Nu mai eşti pe vremea aia, prietene, fă-ţi treaba jigodie. După ce că ai venit atât de târziu…

Nu ştiau pe ce să pună mâna, ce să întrebe, toată lumea ţipa la ei. Grasul a vorbit la telefon non-stop de când a venit. Ignoră pe toată lumea!

Paramedicul de la SMURD ţipă la el şi îi cere să se implice. INCREDIBIL!!! Am făcut echipă până la venirea SMURD-ului cu doi oameni, cu spirit, fără panică.

Doi oameni normali şi simpli, ca mine. Unul zice: asta e diferenţa între pasiune – vezi atitudinea şi modul de implicare al echipajului SMURD – şi sistemul virusat, corupt al poliţiştilor, puşi acolo pe nepotisme şi curvisme.

M-am simţit revoltat şi greu m-am abţinut să nu merg cu ei la secţie, să mor cu ei de gât!!! Dar mai aveam 1.000 de km de făcut! Mega felicitări echipajului SMURD ARAD, cinste lor, m….e Poliţiei Pecica, aşa au zis, că de acolo sunt!!!

Şi nu în ultimul rând, mulţumesc celor doi care mi-au dat încredere şi speranţă că nu sunt singurul într-o mare de proşti, care făceau doar poze, ca la maimuţe, şi comentau: aoleu, cât o să ne ţină ăştia blocaţi aici. Puteaţi fi oricare dintre voi, handicapaţilor, întinşi pe asfalt!

Nea’ Gheorghe, să te refaci cât mai repede. Şi dă-o dracu’ de tablă!”, scrie aradon.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Reacţie după accidentul de pe autostrada Arad-Timişoara: „Trăiesc într-o ţară de proşti”

  1. Accidentul a fost intre Timisoara si Arad si vine echipaj din Pecica?! Sau unii nu se orienteaza in spatiu, poate a fost intre Arad si Nadlac acolo vine politia din Pecica!

    1. Geo, eşti dezastru! Nici nu are rost să comentezi….. Dezastru complet…. Şi tu şi ăialalți care făceau poze şi se uitau unii la alții !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *