Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin funcționează în regim de avarie. Doar 11 din 24 de posturi de procuror sunt ocupate

parchet caras severin

Din raportul prezentat recent de Consiliul Superior al Magistraturii privind situația posturilor de procuror la nivel național, reiese că la unele parchete deficitul de personal este sub pragul admis pentru o bună funcționare a acestora.

Una dintre instituțiile care se confruntă cu o asemenea problemă este Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, arondat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Potrivit schemei, mai puțin de jumătate din totalul posturilor de procuror disponibile sunt ocupate, respectiv 11 din 24, plasând instituția în topul parchetelor cu cel mai mic grad (33,33 la sută) de ocupare la nivel național.

Astfel, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin se înregistrează un deficit de șase procurori, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița lipsesc patru din opt, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș sunt ocupate cinci din șapte posturi, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița și cel din Moldova Nouă funcționează cu un singur procuror (!) cu funcție de execuție.

Alte parchete județene din țară cu același grad de ocupare ca și cel cărășean (de 33,33 la sută) sunt: Gheorgheni (județul Harghita), Moreni (Dâmbovița), Hârșova (Constanța) și Podu Turcului (Bacău).
Sub ele, cu un procent și mai dramatic, de 25 la sută, se află Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu (Vrancea) și Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria (Teleorman). (sursa foto: ziare.com)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *