Premieră în administraţie: un primar PSD, obligat de procurori să ceară scuze unei consiliere PNL, după ce a numit-o „animala dracului“

Primarul municipiului Huşi, Ioan Ciupilan, a fost obligat de procurori să ceară scuze publice consilierului local Cătălina Popa, pe care a jignit-o într-o şedinţă de consiliu cu apelative precum ”animala dracului”, ”nesimţită”, relatează arq.ro. Edilul şi-a prezentat scuzele, în prezenţa unui poliţist, chiar înainte de a expira termenul limită impus de procurori.

Într-o maximă discreţie, marţi, 10 iulie, a fost convocată şedinţa Consiliului Local (CL) Huşi pentru ora 8.00, fără a fi anunţată public, aşa cum se întâmpla de regulă în cazul celorlalte şedinţe.

Consilierii prezenţi au precizat că la începutul şedinţei, primarul Ioan Ciupilan şi-a anunţat scuzele către consiliera pe care a jignit-o la şedinţa din 13 septembie 2017, citind de pe o foaie: “Având în vedere că s-a petrecut un eveniment neplăcut la o şedinţă din trecut de CL, din cauza unor divagaţii politice pe care le-am avut cu doamna consilier Cătălina Popa îmi cer scuze faţă de aceasta şi regret ce s-a întâmplat atunci”.

La citirea scuzelor, a fost prezent şi un poliţist, care a consemnat declaraţia primarului într-un proces verbal. Poliţistul a solicitat primarului şi consilierei să semneze procesul verbal, edilul pentru că şi-a prezentat scuzele, consiliera pentru că a luat la cunoştinţă de acestea.

Scuzele prezentate de primarul Ioan Ciupilan nu au impresionat-o pe consiliera Cătălina Popa. În opinia acesteia, demersul primarului care a jignit-o nu a fost unul sincer, cu atât mai mult cu cât acesta a recurs la acest gest înainte de a expira termenul limită impus de procurori.

După şedinţa din 13 septembrie 2017, în care a fost jignită şi umilită public, consiliera Cătălina Popa s-a îndreptat împotriva primarului Ioan Ciupilan, atât pe cale penală, cât şi civilă, formulând, deopotrivă, o plângere penală pentru purtare abuzivă şi deschizând o acţiune în instanţă prin care solicită edilului daune morale în cuantum de 100.000 de euro. Suma solicitată, anunţă consiliera, va fi folosită pentru cauze umanitare.

Dacă procesul civil încă se judecă pe rolul Tribunalului Vaslui, ancheta penală s-a încheiat mult mai rapid. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi. Procurorii au sistat cercetarea penală faţă de edil însă l-au obligat ca în decurs de trei luni să îşi ceară scuze public consilierei Cătălina Popa în cadrul unei şedinte de CL.

Un poliţist a consemnat scuzele într-un proces verbal

”Astăzi, primarul, într-un stil ”bărbătesc” specific, şi-a cerut un fel de scuze pentru cele întâmplate în şedinţa din 13.09.2017. Era termenul limită în care trebuia să o facă (probabil, asta justifica şi urgenţa şedinţei de astăzi). Ce nu am înţeles din acea înşiruire de cuvinte, pe care le citea de pe o foaie de hârtie, era dacă alegaţiile privind ”deviaţiile pe subiecte de natură politică”, erau un fel de autocritică, sau încerca să se disculpe, imputându-mi mie propriile sale divagaţii. Oricum, sunt frecvente aceste fracturi de logică în cazul său”, a precizat Cătălina Popa.

Consiliera apreciază că demersul primarului nu a fost decât ”o mascaradă” şi nicidecum un mod sincer de a-şi cere scuze.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Premieră în administraţie: un primar PSD, obligat de procurori să ceară scuze unei consiliere PNL, după ce a numit-o „animala dracului“

Lasă un răspuns