Iohannis, despre revocarea lui Kovesi: Niciun moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect Constituția

Președintele Iohannis despre discursul lui Viktor Orban: E nevoie de clarificări publice din partea UDMR, a fost prezentă o parte semnificativă din conducerea partidului / Nu își dorește nimeni o criză guvernamentală, dar nu putem să ne facem că declarațiile nu au fost aplaudate

În prima ieșire publică după revocarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu a avut niciodată ca opțiune să nu respecte decizia Curții Constituționale, dar acest lucru nu înseamnă că și-a schimbat părerea despre activitatea DNA și a lui Kovesi, care „au făcut o treabă foarte bună”.

„Cred că vă amintiți și-mi face plăcere să o spun cu voce tare: eu respect statul de drept, Constituției. Și nu o spun de slogan. Calea românească trebuie să fie calea democrației consolidate. Eu îmi doresc pentru țara mea o întărire a statului de drept. E evident că primul om în stat respectă statul de drept, deciziile CCR. Niciun moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect statul de drept, să nu respect Constituția. Vreau să fie foarte clar: dacă cineva se bucură că lupta anticorupție încetinește, nici vorbă. Trebuie să meargă înainte. DNA e un corp de profesioniști foarte bine pregătiți. DNA va merge mai departe”, a declarat președintele.

Iohannis a precizat că „pasul” pe care l-a făcut luni, respectiv semnarea decretului de revocare, nu i-a schimbat părerea față de activitatea DNA sau a lui Kovesi.

„Acest pas pe care l-am făcut luni, nu mi-a schimbat părerea despre activitatea DNA și a dnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună. Voi sprijini în continuare, poate si mai mult lupta anticorupție”, a mai spus șeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis participă miercuri şi joi la Summitul Alianţei Nord-Atlantice, care are loc la Bruxelles.

Articol preluat de pe hotnews.ro

Foto: Presidency.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Iohannis, despre revocarea lui Kovesi: Niciun moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect Constituția

  1. Nu ați fost votat sa dați declarații tâmpite ci sa luptați cu camarila bolșevică si împotriva deșeurilor comumiste din parlament si de la primarii.

    1. Nu zau, daca este asa cum spui, de ce ai asteptat o luna intreaga afirmind ca trebuie sa ” studoiezi ” motivarea CCR. Si daca ” motivarea CCR ” nu te satisfacea, atunci ?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *