Până unde poate ajunge lipsa de bun-simț a unor șoferi? (foto)

blocaj 1

Coloane interminabile se mașini se puteau vedea, joi-dimineață, pe străzile Mihai Eminescu, Ludwig van Beethoven, Buftea și pe Bulevardul Revoluției. Tramvaiul era blocat pe șine din cauza autoturismelor care, la rându lor, staționau în coloană, iar șoferii din aproape toate autovehiculele claxonau în speranța că mașinile vor înainta.

Nici o șansă, însă. Blocajul se formase din cauza unui autoturism parcat pe strada Mihai Eminescu, în fața intrării în Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva”, blocând, astfel, accesul autobuzului 40.

Citeşte şi: Cinematografele se întorc la comunitatea locală

Cel mai probabil șoferul era un părinte care și-a condus copilul la școală și care, desigur, s-a gândit doar la odorul lui. Tot părinții sunt cei care își parchează mașinile pe trecerile de pietoni, pentru a-și duce copiii până în clase. Problema este că alți elevi care se îndreaptă spre unitățile de învățământ pe jos sunt puși mereu în pericol, fiind nevoiți să se strecoare printre mașini, iar șoferii care circulă regulamentar riscă să nu-i observe.

Ceea ce ar trebui să le treacă prin minte acestor părinți este faptul că pruncii lor vor ajunge cândva să meargă singuri pe jos la școală și vor fi în situația în care îi pun acum pe ceilalți copii la care nu se gândesc o clipă, adică în pericol.

Este inadmisibil să se blocheze mereu trecerile pentru pietoni și străzile din cauza unor persoane care își limitează gândurile la propria persoană. Și, cu toate acestea, acest lucru se întâmplă și din cauza lipsei polițiștilor care ar putea să facă ordine în jurul școlilor, la orele la care copiii intră sau iasă de la cursuri.

Desigur, sunt și părinți care optează să-și parcheze mașinile la câteva străzi depărtare de școli și să meargă pe jos până la instituția de învățământ.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Până unde poate ajunge lipsa de bun-simț a unor șoferi? (foto)

  1. Pentru un cocalar caruia ii lipsesc cei 7 ani de acasa si il doare in cot de lege, trebuie sa se strecoare altii cu riscul de avariere si a altor masini!

  2. Da nenea, autobuzul putea sa se strecoare și el, încetișor, tiptil, tiptil.

   Doamna învățătoare pe noi ne-a învățat ca legile și regulile de circulație trebuiesc respectate de toți participanții la trafic.

   Pe dumneavoastră ce v-a învățat doamna învățătoare de la școala pe la care ați trecut fluierând?

 1. Soferul este un ipocrit! Ar fi putut trece pe langa! La experienta care o are era floare la ureche !!
  Dar!!
  De ce sa nu facem scandal!!
  De ce sa nu blocam tot!!
  Trebuie sa scrie si ANCA TOMA ceva!!
  E adevarat ca nu a parcat regulamentar!! Dar, dna jurnalist ….. corect e sa vedem din mai multe parti situatia!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *