Se taie arborii sănătoși, iar cei bolnavi sunt lăsați să cadă peste oameni. Ce s-a întâmplat într-un cartier al Timişoarei

strada versului 1

Lipsa locurilor de parcare din Timișoara este deja un subiect arhi-cunoscut și arhi-dezbătut. De câte ori primăria reușește să realizeze câte unul, șoferii timișoreni sunt în al nouălea cer. Există însă și situații în care o asemenea lucrare nu este pe placul tuturor, șoferii fiind și ei, înainte de toate, oameni.

De exemplu, pe Strada Versului au fost demarate lucrări pentru amenajarea unei parcări. O parte din oamenii care locuiesc în zonă sunt însă supărați pentru că, pentru execuția acestui proiect, a fost nevoie să fie tăiați mai mulți arbori tineri, plantați în urmă cu 20-30 de ani, de locatari.

”Tot ce se face acum este pentru mașini. Dar la oameni nu se mai gândește nimeni? Nu se gândește cineva la tot ozonul care ni s-a luat? Cum să tai așa niște arbori tineri? După ce logică? Credeți că șoferii nu vor să respire și ei aer mai curat?”, a întrebat, retoric, o localnică.

timisoara 59

Făcând o analogie cu situația de mai sus, în celălalt capăt al orașului, locuitorii de pe Strada Gheorghe Ostrogovich nr. 9 așteaptă de șase luni toaletarea unor arbori bătrâni, ale căror crengi le intră în apartamente.

Cu toate că s-au făcut mai multe sesizări, angajații Direcției de mediu din primărie au refuzat să ia măsuri. Furtuna din 17 septembrie a doborât unul dintre acești arbori, situat în spatele blocului, cauzând pagube localnicilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Se taie arborii sănătoși, iar cei bolnavi sunt lăsați să cadă peste oameni. Ce s-a întâmplat într-un cartier al Timişoarei

  1. nu ai voie sa plantezi nimic pe domeniul public , taranoi care cred ca orasul este curtea lor de la tara unde poti sa plantezi corcidusi care in fiecare vara murdaresc trotuarele si pantofii nostrii , ar trebuii taiati toti arborii de pe marginea strazilor si trotuarelor , am avea mai putine frunze cazute pe jos si mai putin praf , dar nu ai cu cine …. saraci cu duhul

    1. Articolul se ocupa defapt cu tăierile și nu cu plantările.
      In fine, in orașul asta lumea nou veniților a început sa-și facă de cap fix de la revoluție încoace . Ce-a fost înainte de 1900, de 1918 sau 1989 e bun dus, plecat, distrus. Nu o sa ne mai întâlnim in veci cu ceea ce a fost bun și frumos înainte. Viața devine o jungla prin care fiecare trece cum poate.

Lasă un răspuns