Pământul timişean e cel mai căutat din întreaga ţară

hectar

Judeţul care înregistrează de departe volumul cel mai însemnat de tranzacţii cu pământ agricol este Timişul, după cum o arată datele colectate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

CITEŞTE ŞI: Cămătar arestat de poliţiști. Cerea o dobândă de 100% lunar

Nu mai puţin de 9.400 de tranzacții cu parcele agricole s-au înregistrat pe parcursul lui 2018 în judeţul bănăţean, volumul vânzărilor-cumpărărilor de aici fiind echivalentul a opt procente din numărul total de loturi vândute la nivelul întregii ţări. Timişul a avut, de asemenea, cu aproximativ 2.500 mai multe tranzacţii decât Doljul, judeţ care în 2018 s-a situat pe poziţia a doua la nivel naţional, la acest capitol.

CITEŞTE ŞI: Mihaela Rădulescu, interceptată de DNA: „Îmi sare ţandăra, inegalitatea dintre mine şi vita aia de Marin…”

Vânzări pe bani grei în Timiş

Timişul s-a plasat, totodată, în partea superioară a topului naţional şi în ceea ce priveşte valoarea terenului arabil. Mai exact, pe locul al doilea, după Constanţa. Astfel, pe parcursul anului trecut, una dintre cele mai scumpe achiziţii de teren agricol din întreaga ţară a fost cea realizată în comuna timişeană Voiteg, unde o suprafață de 85,4 hectare a fost achiziţionată pentru un preț de 2,56 de milioane de lei. De asemenea, una dintre cele mai bănoase vânzări de pe parcursul anului trecut s-a consemnat întro altă comună din Timiş, Bara, unde o parcelă de 138 de hectare şi-a schimbat proprietarul pentru circa 507.000 de euro!

CITEŞTE ŞI: Acţiune-fulger a poliţiştilor de la Arme, în Timişoara, Chişoda, Jebel, Peciu Nou şi Conacul Iosif. UPDATE

Aradul, pe locul al treilea

Într-un alt judeţ din regiunea vestică, Arad, s-a înregistrat, anul trecut, cel mai mare preţ pe unitatea pe suprafaţă, în cazul tranzacţionării unui lot agricol mare, fiind vorba despre 16.625 euro pe hectar, iar vânzareacumpărarea s-a parafat pentru un total de 32 de ha. Aradul a ocupat în 2018, de altfel, locul al treilea în topul naţional după numărul vânzărilor de parcele arabile, cu aproximativ 6.700 de astfel de operaţiuni.

CITEŞTE ŞI: Elevii sunt liberi și vineri. Cursurile au fost suspendate pe 24 și 25 ianuarie în toate școlile din ţară

Trebuie spus, în acelaşi timp, că piaţa funciară naţională s-a diminuat cu mai mult de opt procente în 2018, comparativ cu anul anterior. Anul trecut au fost tranzacționate în întreaga ţară peste 117.000 de loturi de teren arabil extravilan.

CITEŞTE ŞI: Ninsori, ploi şi strat nou de zăpadă în peste jumătate de ţară. ANM a emis cod galben de vreme severă, până vineri. Harta zonelor afectate

În martie s-au vândut cele mai multe, mai precis 13.848, urmată de luna mai, cu 13.501 de loturi, și luna februarie, cu peste 12.000 de contracte de vânzare înregistrate la cadastru.

Conform datelor ANCPI, luna în care bănățenii au vândut cel mai mare volum de pământ arabil extravilan a fost aprilie, adică 1.289 de loturi, dublu față de volumul de tranzacții încheiat în luna august, când aici s-a înregistrat volumul cel mai redus de tranzacţii cu proprietăţi funciare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Pământul timişean e cel mai căutat din întreaga ţară

  1. An județ timis localitatea cenad ce pret ar avea 1 hectare de pământ cine ma poate ajuta pământul se află la iesire din cenad spre vama

Lasă un răspuns