Cămătar arestat de poliţiști. Cerea o dobândă de 100% lunar

bani politie

Polițiștii arădeni au reținut miercuri un bărbat suspectat de camătă, care ar fi făcut cel puțin 20 de victime. Acesta percepea o dobândă lunară de 50-100% și cerea cardurile și cărțile de identitate ale victimelor pentru a garanta împrumuturile.

CITEŞTE ŞI: Acţiune-fulger a poliţiştilor de la Arme, în Timişoara, Chişoda, Jebel, Peciu Nou şi Conacul Iosif. UPDATE

”La data de 22 ianuarie a.c., poliţiştii oraşului Chişineu Criş, judeţul Arad, au efectuat o percheziţie, la domiciliul unui bărbat, de 36 de ani, din localitatea Vânători, bănuit de efectuarea unor operaţiuni financiare fără drept”, a anunţat, miercuri, Poliţia Română.

Din cercetări a reieşit că, începând din anul 2016, bărbatul ar fi dat mai multor persoane, cu titlu de împrumut, diferite sume de bani.

”Acesta ar fi perceput o dobândă lunară între 50% şi 100% din suma acordată. Pentru a garanta returnarea banilor, bărbatul ar fi solicitat celor împrumutaţi cărţi de identitate şi carduri bancare de salarii. În urma percheziţiei domiciliare, au fost găsite şi ridicate 17 carduri bancare, 6 cărţi de identitate şi alte înscrisuri, precum şi 15.600 de lei şi 70 de euro. Au fost identificate până în prezent 29 de persoane vătămate”, au mai precizat poliţiştii.

CITEŞTE ŞI: Un nou deces, în vestul ţării, din cauza gripei. Numărul victimelor a ajuns la 29/ Un partid din opoziţie cere declanşarea EPIDEMIEI de gripă

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor Judecătoriei Chişineu-Criş, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de camătă, conform observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns