Un nou deces, în vestul ţării, din cauza gripei. Numărul victimelor a ajuns la 29/ Un partid din opoziţie cere declanşarea EPIDEMIEI de gripă

Un bărbat în vârstă de 62 de ani din Bihor a murit, miercuri, din cauza gripei, informează Institutul de Sănătate Publică, care precizează că acesta nu era vaccinat antigripal. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 29.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că alt pacient a murit din cauza virusului gripal. De data aceasta, este vorba despre un bărbat în vârstă de 62 de ani, din judeţul Bihor, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

CITEŞTE ŞI: Acţiune-fulger a poliţiştilor de la Arme, în Timişoara, Chişoda, Jebel, Peciu Nou şi Conacul Iosif. UPDATE

Bărbatul avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal. Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns, potrivit sursei citate, la 29.

În acest sezon, ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze şi până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

USR îi cere Sorinei Pintea să declare epidemie de gripă

Reprezentanţii USR au solicitat, miercuri, ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea ”să declare epidemie de gripă” pentru a opri răspândirea acesteia, iar coaliţiei PSD-ALDE-UDMR ”să deblocheze de urgenţă Legea Vaccinării”.

”USR solicită imperativ ministrului Sorina Pintea să declare epidemie de gripă, măcar în oraşele sau judeţele cu cele mai multe cazuri confirmate, precum Bucureşti, Constanţa şi Argeş, Arad, Olt. Se impune luarea unor măsuri urgente pentru a opri răspândirea gripei: instituirea unei celule de criză şi o mai bună comunicare cu DSP-urile. Vom aştepta să moară peste 100 de oameni, aşa cum s-a întâmplat anul trecut?USR solicită coaliţiei PSD-ALDE-UMDR să deblocheze de urgenţă Legea Vaccinării, aflată de peste un an şi jumătate în Parlament”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

CITEŞTE ŞI: Nuntă la penitenciar. Un interlop celebru s-a însurat cu psiholoaga închisorii

USR consideră că deşi ”vaccinul anti-gripal nu este obligatoriu”, trebuie luate măsuri pentru ”a preveni o nouă criză” şi îi îndeamnă pe cetăţeni să cumpere ”singuri vaccinul de la farmacii”, deoarece Guvernul Dăncilă nu consideră ”imunizarea o prioritate”.

”Chiar dacă vaccinul anti-gripal nu este obligatoriu, mecanismele prezente în lege ne pot pregăti, ba chiar pot preveni o nouă criză. România se numără printre ţările cu cea mai scăzută rată de vaccinare anti-gripală din Europa: 5.2%! Vă îndemnăm să vă vaccinaţi singuri, cumpăraţi vaccinul de la farmacii şi aveţi singuri grijă de voi şi familiile voastre. Imunizarea nu pare să fie o prioritate pentru guvernul Dăncilă”, se mai arată în comunicatul USR.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat pe 15 ianuarie, faptul că în acest moment, nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă, precizând că este o circulaţie mai intensă a virusului gripal. Ea a mai precizat că potrivit ultimelor date, circa 1.200.000 de persoane s-au vaccinat antigripal, conform mediafax.ro.

0 Comments

No Comment.