Ninsori, ploi şi strat nou de zăpadă în peste jumătate de ţară. ANM a emis cod galben de vreme severă, până vineri. Harta zonelor afectate

Informare meteo de ninsoare, valabilă în toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de vreme severă în peste jumătate de ţară. De mâine dimineaţă, până vineri la amiază vor fi ninsori, ploi, lapoviţă şi polei în 24 de judeţe, plus Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: Cămătar arestat de poliţiști. Cerea o dobândă de 100% lunar

Potrivit meteorologilor, în intervalul 24 ianuarie, ora 4.00 – 25 ianuarie, ora 14.00, în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații abundente, astfel încât în intervalul menționat se vor acumula cantități în general de 25…50 l/mp.
cod ninsori
Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde și vântul va avea intensificări cu rafale de 60…80 km/h, viscolind și troienind zăpada.

CITEŞTE ŞI: Acţiune-fulger a poliţiştilor de la Arme, în Timişoara, Chişoda, Jebel, Peciu Nou şi Conacul Iosif. UPDATE

La altitudini mai joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Ninsori abundente şi strat nou de zăpadă în Moldova

Potrivit avertizării ANM, în județele Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă consistent.

În județele Vaslui și Vrancea vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului.

Local și temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40…55 km/h și peste 70 km/h la munte, viscolind și spulberând zăpada.

Ploi, vânt şi polei în Oltenia şi Muntenia

Avertizarea cod galben de vreme severă vizează nordul și vestul Olteniei și în nordul Munteniei.

CITEŞTE ŞI: Nuntă la penitenciar. Un interlop celebru s-a însurat cu psiholoaga închisorii

Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie în regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă cuprinse în general între 10 și 25 l/mp.

În nordul și vestul Olteniei, precum și în nordul Munteniei acestea vor fi de 25…50 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă, în special în zona deluroasă a Olteniei.

În centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 50…70 km/h și se va semnala polei, conform observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns