Paco, puiul de leu, se simte ca acasă la Grădina zoologică din Timișoara

A fost adus la Timișoara, lângă un strand din oraș, tocmai din Suceava, ca să fie vândut. Așa a fost găsit de polițiști la niște tineri inconștienți, care nici măcar nu l-au hrănit cum trebuie.

”Puiul de leu era epuizat și deshidratat în momentul în care a ajuns la grădina zoologică din orașul de pe Bega.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanca Brigitte Sfăt surprinsă în compania unui fotbalist celebru şi însurat!

Imediat a fost hrănit și luat în grijă”, ne-a spus Claudiu Chira, administratorul parcului. Acesta i-a devenit tătic, fiind cel care-l veghează și hrănește din două în două ore.

Astfel, casa micuței feline a devenit cabinetul veterinar, pe care-l împarte cu Claudiu Chira.

CITEȘTE ȘI: Cel mai scump teren agricol din România s-a vândut în vestul țării

”Noi i-am dat o formulă de lapte praf specială, specifică felinelor, dar pentru că puiul de leu a fost obișnuit cu lapte de vacă, suntem obligați să folosim un amestec”, ne-a spus administratorul parcului. ”Nu știm nimic despre el, nici dacă a fost vaccinat. Are în jur de o lună și azi i-am introdus în alimentație piept de pui”, a adăugat acesta.

Claudiu Chira bănuiește că felina provine de la Ilisești, loc în care se găsește un parc zoologic privat. ”E posibil, ca leul să provină de acolo, proprietarul este dresor și are și lei.

CITEȘTE ȘI: O fetiță de 12 ani a ajuns în stare gravă la spital din cauza unui trend viral! Mare grijă, i se poate întâmpla și copilului tău. Video

Oricum acum acest aspect este treaba poliției”, a precizat administratorul. Micuța felină a fost activă, s-a jucat, a ros și a mâncat. Întreg personalul de la grădina zoologică s-a îndrăgostit de puiul de leu, iar fiecare salariat al parcului a venit cu un nume pentru el.

”Cei mai mulți vor să-i spunem Paco, dar sunt câțiva care au ales Simba sau Leo”, a menționat Chira.

Cât despre viitorul lui Paco, administratorul parcului ne-a spus că nu poate pronunța.

Pentru un leu e nevoie de un adăpost special a cărui valoare ajunge la o sută de mii de euro.

Cum în această perioadă Primăria Timișoara se confruntă cu probleme financiare, un asemenea adăpost ar putea fi ridicat doar cu sprijinul populației, dacă s-ar deschide un cont.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns