Cel mai scump teren agricol din România s-a vândut în vestul țării

hectar

Tranzacțiile cu terenuri agricole care depășesc 30 de hectare sunt avizate de Ministerul Agriculturii, iar cel mai scump teren s-a vândut chiar la Arad.

16,9 mii euro pe hectar de pământ în extravilanul municipiului a plătit o arădeancă. Tranzacția s-a clasat pe prima poziție în raportul preț/hectar, fiind considerat cel mai scump teren agricol din ţară vândut în primele opt luni din acest an.

Dar, de fapt, vorbim de vânzarea a peste 32 de hectare de teren, care au ajuns, din posesia unei bănci, în proprietatea arădencei Ardenița Medințu. Informaţia a fost publicată pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii, instituție ce trebuie să avizeze orice vânzare de teren ce depășește 30 de hectare.

În acest an au fost emise 17 astfel de avize favorabile pentru tranzacții cu terenuri ce au însumat peste 766 de hectare și au avut o valoare totală de aproape 4 milioane euro.

anunt angajare

Iar dintre toate cele 17 tranzacții, la nivelul întregii ţări, cel mai mult pe un hectar de pământ s-a plătit la Arad.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, avizul favorabil a fost emis pe 13 iulie, iar oferta de vânzare a fost depusă de Marfin Bank România.

Cumpărătorul, Ardenița Medințu, și-a exercitat dreptul de preempțiune – preemptor vecin și a reușit să cumpere terenul de 32,0238 hectare de la instituția bancară.

Terenul se află în extravilanul Municipiului Arad, iar în total Ardenița Medințu a achitat 2,5 milioane lei – peste 540 mii euro.

Cert este că pământul cumpărat de arădeancă este cam de trei ori mai scump decât media celorlalte tranzacții aprobate de Minister – calculul potrivit datelor oficiale furnizate de MADR arată că în medie s-au achitat 5,1 euro pentru un hectar, scrie aradon.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cel mai scump teren agricol din România s-a vândut în vestul țării

  1. Unde este hectarul cu doar 5,1 euro? Dati in gropi ziaristii lu peste prajit cu stirile voastre, nu faceti diferenta intre hectar si mp!

Lasă un răspuns