”O masă caldă”, un program… utopic

Lista celor 300 de școli care vor organiza programul Masă caldă, în anul școlar 2022-2023, a fost publicată de Ministerul Educației. 6 sunt din Timiș

Programul ”O masă caldă” s-a dovedit a fi nefuncțional în județul Timiș. Conform Aurei Danielescu, inspector general al Inspectoratului Județean Timiș, ”în nici una dintre școlile ce au fost selectate programul nu a fost aplicat”.

CITEȘTE ȘI: Un şofer s-a sinucis în maşină după ce a primit poze compromiţătoare cu soţia lui. Orlando locuia în Timişoara alături de soţia şi de fetiţa lui

Prima unitate de învățamânt aleasă de Ministerul Educației a fost Colegiul Național Pedagogic ”Carmen Sylva”.

Directorul de atunci s-a văzut pus în situația de a nu pune programul în aplicare din cauza lipsei spațiului, cantina având un număr mic de locuri, iar personalul s-a dovedit insuficient.

În anul următor, ministerul a selectat comuna Peciu Nou, însă nici de data aceasta programul nu a fost implementat.

CITEȘTE ȘI: Ana, tânăra de 17 ani care a căzut de pe pasarela pietonală din gara Simeria, a rămas paralizată. Va fi transferată la Timișoara

Anul acesta a fost selectată o altă localitate, și anume Mașloc, unde peste 300 de elevi ar fi trebuit să beneficieze de această facilitate, respectiv de o masă caldă.

CITEȘTE ȘI: Municipalitatea ne dă un inel… de circulație

”Pentru punerea în practică a acestui program, totul depinde de sprijinul administrației locale, de interesul acesteia pentru binele elevilor”, a precizat Aura Danielescu. La nivel național, elevii din 13 şcoli incluse în programul ,,O masă caldă” nu au beneficiat de pachetul alimentar din cauza indiferenţei autorităţilor publice locale.

În teorie, programul ar fi trebuit să se aplice în 50 de unităţi şcolare. De cealaltă parte, ministrul Educaţiei a declarat recent că programul urmează să se extindă la alte 50.

CITEȘTE ȘI: Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit o casă de amanet

Fără o administraţie locală de calitate care să se implice în rezolvarea problemelor comunităţii, care să militeze pentru o educaţie de calitate şi pentru oferirea de şanse egale pentru elevi şi tineri, educaţia din România va avea mult de suferit.

Altfel de proiecte, pentru a deveni realitate, au nevoie de o susţinere permanentă din partea primăriilor şi a consiliilor locale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “”O masă caldă”, un program… utopic

  1. Parca e din Teleorman copia lui Veorica pe plairile banatene, o tuta de care nu auzise nimeni pana la aparitia lui Grindeanu , tot asa o sa dispara dupa ce parjoleste si infecteaza sistemul .

  2. Principala piedica sunt factorii decidenti, pai cum sa alegi Liceul Carmen Sylva pentru a implementa acest program, liceu cu pretentii in timp ce in scoli mai sarace nu s-a luat in considerare. Pai daca o firma ca Octavian, reuseste sa duca o masa calda in orice sat din Timis sau Caras ce impiedica ISJ sa faca acelasi lucru? Nu se vrea fiindca profesorii ar trebui sa aiba sarcini in plus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *