UPDATE. Posibil conflict de muncă la Colterm. În ultimul an, salariații nu și-au mai primit niciodată salariul la timp

colterm

Victor Ghenea, liderul Sindicatului Liber și Independent Electrocentrale CET-SUD Timișoara, a transmis, miercuri, informații cu privire la posibila declanșare a unui conflict de muncă, din cauza neplății la timp a salariilor și a neacordării la timp a tichetelor de masă:

CITEȘTE ȘI: Un şofer s-a sinucis în maşină după ce a primit poze compromiţătoare cu soţia lui. Orlando locuia în Timişoara alături de soţia şi de fetiţa lui

„Având în vedere că în ultimele 12 luni Administrația COLTERM S.A. a încălcat în mod repetat, prevederile Contractului Colectiv de Muncă COLTERM 2018-2020, respectiv Art. 1.9, Art. 4.52, Art. 4.53, precum și Legea 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, în fapt prin neacordarea la datele stabilite a salariilor și tichetelor de masă, angajații sau confruntat cu proble majore financiare și sociale, iar solicitările noastre de respectare a prevederilor C.C.M. au fost ignorate.

CITEȘTE ȘI: Ana, tânăra de 17 ani care a căzut de pe pasarela pietonală din gara Simeria, a rămas paralizată. Va fi transferată la Timișoara

Precizăm că toți salariații membrii de sindicat au înțeles în această perioadă, problemele cu care s-a confruntat compania, sperând că după ce au acceptat sa meargă în șomaj tehnic și după ajutorul financiar primit de la Primăria Municipiului Timișoara, lucrurile vor intra în normalitate, dar în realitate acordarea drepturilor salariale și a tichetelor se face fără a se ști o data sigura și într-un mod haotic și discriminatoriu, cu toate că Administrația COLTERM a dat asigurări că totul va fi în regulă, astfel sau creat premizele declanșării unui conflict de muncă.

CITEȘTE ȘI: Municipalitatea ne dă un inel… de circulație

Avand în vedere cele prezentate, facem pe această cale, un apel către Administrația COLTERM S.A. de a intra în normalitate de îndată, respectiv să acorde tuturor angajaților, fără nicio discriminare, salariile și tichetele de masă, precum și toate drepturile prevăzute în C.C.M., astfel suntem nevoiți să declanșăm toate formele de luptă sindicală, pentru a ne apăra drepturile ce ni se cuvin”.

Încasări mai mici

Poziția directorului general al Companiei Colterm SA, Emil Șerpe, ne-a fost transmisă prin intermediul purtătorului de cuvânt Ofelia Herghelegiu:

„Este adevărat, au existat întârzieri cu plata salariilor, motivul principal fiind facturile mai mici, în unele situații chiar și cu 50 la sută, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Având în vedere că adaptăm temperatura de furnizare a căldurii la temperaturile de afară, în această iarnă, în luna noiembrie, am avut chiar și câteva zile în care am oprit furnizarea pe timpul zilei.

În luna decembrie, din conturile societății, absolut toate salariile au fost transmise angajaților încă înainte de Crăciun, iar în cursul zilei de astăzi vor fi plătite toate salariile.

Mâine au fost convocate la discuții toate sindicatele din cadrul societății pentru a rezolva această situație”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “UPDATE. Posibil conflict de muncă la Colterm. În ultimul an, salariații nu și-au mai primit niciodată salariul la timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *