Mitul lui Sisif se rescrie la Primăria Timişoara

protest teren

Şase persoane din Timişoara duc o luptă cu birocraţia încă din 2001, timp în care dinamica membrilor acestor familii s-a schimbat. Unii au murit, alţii au primit nou-veniţi în rândul lor, iar în tot acest timp, familiile duc o bătălie în van cu birocraţia şi lipsa de interes a funcţionarilor publici, rescriind parcă mitul lui Sisif.

Una dintre aceste persoane are o sentiţă de punere în posesia unui teren situat pe Ovidiu Balea, încă din 2010, iar o altă persoană plăteşte pentru pământul care i se cuvine (câştigat în instanţă) impozit de ani buni.

Şi, totuşi, aceste persoane nu reuşesc sub nici o formă să se bucure de ceea ce le aparţine, iar lângă terenurile ce li se cuvin se înalţă acum case noi, oferite tinerilor timişoreni de către actuala administraţie locală.

Toată povestea a început de la o diferenţă de teren în acte faţă de cea constatată în teren, survenită ca urmare a realizării, în timp, a unor lucrări care nu mai permit retrocedarea (respectiv triajul Ronaţ).

Cele şase persoane care şi-au câştigat în instanţă dreptul de proprietate, în baza Legii 10/2001, au plătit din propriile buzunare realizarea unor măsurători în teren. Acestea au fost, ulterior, refăcute, la cererea primăriei, cu toate că nu intra în sarcina timişorenilor acest lucru.

În fine, neajungându-se la nici o soluţie, cele şase persoane au decis să organizeze un protest în faţa primăriei. Li s-a aprobat unul, în faţa Palatului Administrativ. Preşedintele CJT, Călin Dobra, i-a primit pe protestatari, i-a ascultat şi le-a facilitat o întâlnire cu Nicolae Robu, care până atunci nu a dorit sub nici o formă să stea de vorbă cu aceşti oameni.

După analizarea documentelor, primarul a decis că este necesară o hotărâre de consiliu local prin care să fie atestată noua suprafaţă a terenului.

Promisiunea a rămas la acest stadiu pentru că, deşi credeau că în sfârşit intră în linie dreaptă pentru a fi puşi în posesie, cei şase timişoreni s-au trezit cu o nouă surpriză din partea administraţiei locele: încă o amânare.

De data aceasta, primăria cere reprezentanţilor Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Timiş un punct de vedere referitor la diferenţa de teren dintre suprafaţa măsurată şi cea din acte.

„Domnule primar, în aceste condiţii în care minicolectivul de beneficiari ai HCL 90/2014 şi-a îndeplinit toate sarcinile suplimentare solicitate de Primăria Timişoara, consider că numai frica, neprofesionalismul, lipsa de personalitate, birocraţia şi multiplele interimate au dus la nepromovarea pentru aprobarea referatului privind rectificarea suprafeţei de teren în şedinţa de consiliu local”, i-a scris Aurel Gruin (reprezentantul miniasociaţiei care revendică terenurile de pe Ovidiu Balea) primarului Robu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *