Ministrul Mediului cere începerea lucrărilor hidrotehnice pe Bârzava

Ministrul Mediului cere începerea lucrărilor hidrotehnice pe Bârzava

Ministrul Mediului cere începerea lucrărilor hidrotehnice pe Bârzava.

Prezent la Timișoara pentru al 16-lea congres național al UDMR, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a făcut vineri, 28 aprilie, o vizită fulger la Gătaia, zonă ce a fost de curând afectată de inundații.

CITEȘTE ȘI: Se închide o zonă importantă din Timişoara! Modificări în transportul în comun

Ministrul mediului împreună cu Laszlo Barabas, directorul general adjunct al Administrației Naționale Apele Române, alături de reprezentanți ai Administrației Bazinale Apele Banat s-au documentat la fața locului, pe malul râului Bârzava. El a a promis autorităților locale și reprezentanților ABA Banat o finanțare pentru lucrările hidrotehnice care sunt necesare.

Zona Gătaia este printre celei mai vulnerabile la inundații, din județul Timiș. După viitura din această săptămână, s-a tras concluzia că, pentru evitarea unor posibile viitoare inundații sunt necesare diguri noi, supraînălțarea celor existente, consolidarea malurilor, recalibrarea secțiunii de scurgere ale albiilor râurilor Bârzava și Fizeș dar și măsuri de punere în siguranță a construcțiilor hidrotehnice de la polderul Gherteniș.

“Ministerul Mediului poate oferi încă din acest an finanțare pentru reamenajarea albiei şi întărirea infrastructurii de apărare. Analizăm posibilitatea de etapizare a proiectului existent de reamenajare a albiei Bârzavei, să putem începe cât mai repede lucrările pe tronsoanele critice. Până atunci, specialiștii de la ABA Banat acționează conform planurilor de acțiune pentru prevenirea inundațiilor și intervenția în cazul situațiilor de urgență”, a declarat ministrul Tanczos Barna.

Lucrările hidrotehnice se vor face în cadrul poriectului „Amenajare complexă râu Bârzava și afluenţi pe sector Bocșa-Gătaia-Denta, judeţul Caraș-Severin și județul Timiș”, care poate reduce semnificativ pagubele provocate de inundații și poate diminua impactul măsurilor de gestionare a riscului asupra sistemelor ecologice.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *