Metoda ”accidentul” face încă victime. Cum să ne ferim

inselaciune

De-a lungul timpului, poliția s-a confruntat, şi încă se confruntă, cu situaţii în care cetăţeni din toate categoriile, în special persoanele în vârstă, cad victime celor care se ocupă cu escrocherii. Cea mai des întâlnită este metoda ”accidentul”.

Victima este aleasă, de cele mai multe ori, la întâmplare, prin apelarea telefonică. În cele mai multe cazuri, suspecţii folosesc un limbaj evoluat, comunicându-i persoanei interpelate faptul că o rudă apropiată este victima unui accident de circulaţie sau este reţinută de organele de poliţie, motiv pentru care i se solicită diverse sume de bani pentru acoperirea pagubelor ori pentru o intervenţie medicală de urgenţă.

Cele mai întâlnite scenarii prezentate de escroci sunt cele în care persoana care sună se dă drept avocat sau apropiat al presupusei victime. Ulterior, se solicită transferarea unor sume de bani pentru ajutor.

Oamenii legii le atrag atenția cetățenilor să fie vigilenți dacă se confruntă cu astfel de cazuri și să nu le dea crezare interlocutorilor, fără o documentare prealabilă. Astfel, se recomandă ca în urma unui telefon de acest gen, persoanele interpelate să sune imediat ruda despre care i s-a spus că ar fi fost victimă sau o cunoștință din anturajul ei, pentru a verifica dacă se confirmă cele aflate.

De asemenea, este important să ceară cât mai multe informații despre incident, unitatea spitalicească la care se presupune că se află victima, precum și alte detalii mai puțin știute de cineva care nu face parte din familie. De reținut că nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri decât ca urmare a unei hotărâri judecătorești.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *