Medicii din vestul țării, față în față cu provocarea momentului

conferinta sanatate

Medicii din vestul țării, față în față cu provocarea momentului

Alianța Direcțiilor de Sănătate Publică Vest, din care fac parte DSP-urile din Arad, Timiș și Hunedoara, în colaborare cu Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), Asociația “EPI VEST” și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara (UMFT), au organizat în acest weekend, în Congress Hall-ul de la ulius Town.conferința de sănătate publică „Covid-19 – Prevenția – Punct și de la capăt”.

Lucrările s-au desfășurat pe mai multe secțiuni: Epidemiologie. Experiența Covid-19 – De la teorie la practică; Impactul Covid -19 asupra individului și societății; Concepte de bază în medicina comunitară – Asistența medicală primară; Sănătatea mediului și sănătatea comunității. Serviciile de asistență preventivă; * Educația pentru sănătate, o prioritate. În cadrul conferinței va avea loc și un workshop cu tema „Strategia de Sănătate Publică – De la decizie la implementare.”

Temele conferinței se adresează medicilor specialiști și rezidenți din specialitățile epidemiologie, igienă, microbiologie, laborator, boli infecționase, sănătate publică, boli infecțioase, medicina muncii, medicina de familie, pediatrie, anestezie și terapie intensivă, medicină internă și psihiatrie.

Organizatorii au dorit ca acest eveniment să fie o bună ocazie pentru a învăța din experiența fiecărui specialist, pentru a defini obiectivele și pentru a stabili relații profesionale. Tematica propusă a permis conexiuni interdisciplinare și a oferit o arie de dezbatere asupra unor aspecte care preocupă societatea și implică sistemul medical.

corneluta fira mladinescu„Covid-19 a reprezentat o provocare pentru lumea medicală care s-a aflat în situația de a găsi soluții și de a lua decizii rapide. În acest timp am realizat importanța medicinei preventive și că trebuie să construim în acest sens. Am învățat din experiența avută dar trebuie să știm ce avem de făcut mai departe”, a declarat Corneluța Fira-Mlădinescu, director adjunct DSP Timiș (foto).

Protocolul interjudeţean de colaborare dintre cele trei DSP-uri a fost semnat anul trecut, pe 21 iulie, la Timișoara. Această asociere și-a propus, în urma problemelor întâmpinate pe timpul pandemiei, să reprezinte un prim pas în eficientizarea şi reducerea timpului de soluţionare a cererilor cetăţenilor, pe zona de vest.

CITEȘTE ȘI: Accident în Ungaria, lângă vamă: Un microbuz a intrat într-un camion. A fost solicitat elicopterul


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *