Locuitorii din Sânnicolau Mare, sufocați de gunoaie. Ce zice primarul Dănuț Groza

sannicolau mare 10

Orașul Sânnicolau Mare s-a aflat, nu de puține ori, în ultimii ani, cu un pas înaintea Timișoarei. E o localitate îngrijită, cu multe spații verzi și flori, iar despre deșeuri aruncate pe stradă nici nu poate fi vorba.

Rețeta găsită de primarul Danuț Groza, a fost una simplă, adaptată celor 12.500 de locuitori. Pentru salubrizarea spațiului public, în primărie există un sector în care activează între opt și zece oameni, dotați cu mașini de măturat, cărucioare și unelte specifice.

CITEȘTE ȘI: Caz misterios: locuitorii unui sat găsesc bani în cutiile poştale

Recent, toate străzile din oraș au fost curățate de nisipul care a fost depus pe zăpadă, în timpul iernii. Și pentru spațiile verzi ale localității există un serviciu, aparținând tot de primărie, fiind compus mai ales din angajați sezonieri, cam 25 la număr în sezonul cald.

Probleme privind ridicarea gunoiului menajer au apărut odată cu înființarea ADID Timiș. Dănuț Groza ne-a relatat că firma care început să colecteze deșeurile menajere de la oameni a fost societatea Libro Events SRL: ”A venit doar cu un calculator, o rablă de mașină și o imprimantă.

CITEȘTE ȘI: Un magazin din Timișoara vinde produse stricate la preț triplu (video)

Noi le-am întins o mână de ajutor, le-am oferit mașini, forță de muncă și spațiu pentru sediu Până la implementarea sistemului noi aveam contract cu o societate din Arad care transporta gunoiul cu suma de 100 de lei/tonă, iar acum plătim 185 lei/tonă.

La nici trei luni, prima firmă a dat faliment, locul luându-l societatea ”Brai Cata” SRL”. La un moment dat, aceasta nu a mai colectat de la populație deșeurile menajere. În cele trei săptămâni scurse, Consiliul Local Sânnicolau Mare a fost nevoit să intervină și să rezolve problema. Teoretic, societatea ”Brai-Cata” trebuia să transporte gunoiul pe platforma de la Jimbolia și, de acolo, cu ajutorul altei firme, se ajungă la groapa de gunoi de la Ghizela, care e gestionată de Retim.

CITEȘTE ȘI: Dezastru pentru zeci de mii de români cu mașini provenite din Marea Britanie: Registrul Auto Român a făcut modificări substanțiale

Stare de urgență

”ADID Timiș trebuie să înțeleagă că noi nu suntem bătaia de joc a nimănui. În perioada în care nu s-a colectat gunoiul, contractul încheiat cu ADID Timiș ne-a permis să convocăm comitetul pentru situații de urgență și am decis să strângem noi gunoiul, pentru că acesta s-ar fi adunat în cantități mari, iar în zona de blocuri ar fi făcut aerul irespirabil”, a afirmat edilul-șef al localității.

Primarii timișeni vor să renunțe la serviciile ADID

După ce primarii din mai multe comune timișene au constat că apar din ce în ce mai multe probleme în ceea ce privește serviciile de salubritate, aceștia s-au adunat pentru a rezilia contractele încheiate cu ADID Timiș. După două ședințe, societatea Brai-Cata și-a reluat activitatea, iar când să se reunească din nou primarii, cei de la PSD nu s-au prezentat.

Dănuț Groza susține că ar fi fost de bun-simț să se înființeze o societate comercială care să fie direct în subordinea primăriilor: ”Aceasta nu ar trebui să facă o sacoșă de bani pe spinarea oamenilor, ci doar să ridice reziduurile menajere”, a punctat primarul din Sânnicolau Mare.

”Ne-au distrus mașinile”

”Când societatea comercială a ajuns în Sânnicolau Mare noi le-am închiriat vehiculele pentru colectarea gunoiului. Nu de mult timp , ne-am trezit cu vehiculele în curte, defecte, fără să ni se dea cheile. Am făcut plângere penală la poliție. Acum, așteptăm un expert care să stabilească valoarea reparațiilor, după care o să ne judecăm cu ei. Până în prezent, au să ne plătească peste o sută de milioane de lei”, a conchis Dănuț Groza.

Cât despre cei care vor suporta plata ridicării deșeurilor menajere peperioada în care societatea Brai-Cata nu și-a făcut datoria, intervenind firma aparținând primăriei, edilul a anunțat că tot cei care nu și-au făcut datoria vor plăti.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Locuitorii din Sânnicolau Mare, sufocați de gunoaie. Ce zice primarul Dănuț Groza

  1. O atitudine corecta si ferma. Stiu un primar din Timisoara (i-am uitat numele…) care s-ar mai fi gandit 6 luni, apoi, criticat de presa, ar fi zis: ” nu stiu, ma voi interesa, dar sunt sigur ca asa treaba buna nu s-a mai facut in oras de 50 de ani incoace”.

  2. Initiativa primarului din Sannicolaul Mare trebuie felicitata si luata drept exemplu si de catre Timisoara al carui primar nu da doi bani pe curatenia orasului… Timisoara a devenit un fel de Napoli 2..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *