Locatarii de pe „Republicii”, revoltați pe primar

republicii 1

Încă de pe vremea apariției primelor solicitări legate de schimbarea denumirii Bulevardului Republicii din Timișoara, locatarii din blocurile aflate pe această arteră centrală a orașului au reacționat.

Astfel, în luna ianuarie 2018, cinci asociații de proprietari de pe Bd. Republicii, de la numerele 1, 2, 4, 8 și 10 au depus o solicitare la Primăria Timișoara:

„Prin prezenta vă aducem la cunoștință că am aflat cu stupoare despre intenția conducerii Primăriei Timișoara de a introduce pe ordinea de zi a următoarei ședințe de consiliu local modificarea denumirii Bd. Republicii în Regele Mihai I.

 

Prin prezenta ne exprimăm indignarea față de această hotărâre de schimbare a denumirii Bulevardului Republicii, numele datând din 1948, adică de 70 de ani, când România a devenit republică, fiind deja un nume de tradiție.

Toți membrii asociațiilor de proprietari menționați în prezenta au hotârât contestarea proiectului de hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Timișoara prin care se dorește schimbarea denumirii Bd. Republicii.

În cazul în care hotărârea va fi adoptată ne rezervăm dreptul a solicita anularea acesteia de către instanțele de judecată”.

Demersul a fost repetat în această lună, când s-a anunțat că numele Bulevardului Republicii va fi schimbat în Regele Mihai I, pe porțiunea de la Piața Regina Maria până la Piața Mărăști, în acest sens cele cinci asociații depunând o nouă adresă la primărie.

„Vă comunicăm că toate cele cinci asociații de proprietari au avut ședințe în care au analizat intenția de schimbare a numelui și au hotârât în unanimitate că nu sunt de acord.

Să aveți în vedere și faptul că în cazul în care nu veți da curs cererii noastre veți pierde cel puțin câteva sute de voturi în favoarea dumneavoastră la viitoarele alegeri.

Dacă ne încălcați drepturile și nu veți ține cont de cerințele celor aproape 500 de cetățeni din aceste imobile, iar hotărârea va fi adoptată, vom solicita anularea acesteia de către instanțele de judecată. Acțiunea în instanță va fi îndreptată împotriva primarului”, se arată în noua adresă.

Probleme cu actele

Una dintre problemele pe care și-au pus-o locatarii din blocurile de pe Republicii o constituie durata și complicațiile legate de actele de identitate și alte documente care ar trebui înnoite după schimbarea denumirii străzii.

Conform unui comunicat de presă al Direcției de Evidență a Persoanelor Timișoara, „în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau de la producerea uneia dintre situațiile mai jos enumerate, cetățenii sunt obligați să solicite eliberarea unui act de identitate: dacă s-a modificat numele sau prenumele titularului, prenumele părinților, data sau locul naşterii; în cazul schimbării domiciliului; în cazul schimbării denumirii sau a rangului localităților şi străzilor, al renumerotării imobilelor sau rearondării acestora, al înființării localităților sau străzilor* (…), cu specificația că, în ultima situație, „cheltuielile pentru producerea şi eliberarea actelor de identitate se suportă de la bugetele unităților administrativ-teritoriale”.

Primăria nu le-a răspuns, anul trecut, locuitorilor de pe Bd. Republicii, dar, poate, o va face în acest an.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Locatarii de pe „Republicii”, revoltați pe primar

  1. masuri luate de … papagali ca sa puna pe drumuri mii de oameni!
    Sa dea numele unei strazi nou create!

    Acusi o sa schimbe si alta strada cu …duda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *