Legea care afectează toţi şoferii din România a intrat astăzi în vigoare. Ce trebuie să ştiţi

asigurare Logan

Hotărârea Guvernului referitoare la plafonarea tarifelor RCA a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 8 noiembrie şi a intrat în vigoare în 10 zile de la publicare, adică vineri, 18 noiembrie.

HG 826/2016 privind noile tarife maxime ale RCA, care nu vor putea fi majorate de firmele de asigurare timp de şase luni de la intrarea în vigoare la data de 18 noiembrie, potrivit textului de lege. Dacă nu vor respecta această prevedere, firmele de asigurare riscă amenzi de până la 50.000 de lei.

Potrivit HG, cea mai mică poliţă RCA pentru un autoturism va fi de 541 de lei pe an, iar cel mai mare de 3.087 de lei. Cei mai mult vor plăti tinerii cu maşini puternice.

Tinerii cu maşini puternice vor plăti cele mai scumpe poliţe RCA, iar persoanele de 60 de ani, care conduc maşini cu capacitate cilindrică cuprinsă între 1,2 şi 1,4 litri, cele mai mici poliţe. Astfel, un şofer cu vârsta de până la 25 de ani va plăti 3.087 de lei pentru o asigurare pe un an. Este cel mai mare nivel al unei prime de asigurare.

Firmele de asigurare au spus că plafonarea tarifelor la RCA este ilegală şi au făcut deja plângeri la Comisia Europeană. Asigurătorii spun că vor înregistra pierderi şi ameninţă că, după ce vor trece cele şase luni în care tarifele sunt plafonate, preţurile vor creşte din nou.

Sursa: businessmagazin.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Legea care afectează toţi şoferii din România a intrat astăzi în vigoare. Ce trebuie să ştiţi

  1. Asa e facuta legea pentru ” prostii care stau la oras ” oare cei care locuiesc la sate nu circula cu masinile in oras , se invart acolo pe 10-20 km patrati ?

  2. M-ai putin si se vor aplica legea asigurari ca in UK,se invirt pentru a o pune in aplicare….adica nu ai asigurare pe numele tau,sau umbli cu asigurari false risti sa ramii fara masina.In Marea Britanie daca nu ai asigurare pe numele tau sau te treci pe asigurare m-ai batrin sa scapi de tarife mari si POLITIA te descopera esti mincat,risti sa ramii fara masina.Asigurarea trebuie sa fie pe numele tau daca vrei sa conduci,ceva de genul va fi si in Romania.Problema este ca in Romania nu ai cum sa i-ti verifici asigurarea.In UK se poate verifica asigurarea prin;…askmid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *