ISJ Timiș: Elevii care nu merg la orele de recuperare vor fi notați absenți în catalog

Două școli din Timișoara urmează să fuzioneze

ISJ Timiș: Elevii care nu merg la orele de recuperare vor fi notați absenți în catalog

În România, Guvernul poate închide și deschide școala pentru un simplu moft, fie el al HORECA sau al minților obosite cu chef nesfârșit de relaș.

Pentru că autoritatea publică a puterii executive a decis să acorde zile libere suplimentare angajaților din sistemul public, pentru a face ”punte” cu sărbătorile legale, Ministerul Educației (condus, la rându-i, de un membru al Guvernului) a hotărât că aceste zile trebuie recuperate de școli.

CITEȘTE ȘI: Avertizare meteo de ploi, ninsori, intensificări ale vântului, în toată țara

Astfel, săptămâna trecută, unitățile de învățământ au fost înștiințate, prin inspectoratele școlare, că au obligația de a actualiza programul de funcționare, astfel încât orele din zilele ”punte” să fie recuperate:

”Având în vedere că, prin HG nr. 1555/28.12.2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 1267/29.12.2022, pentru personalul instituțiilor și autorităților publice, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 se stabilesc ca zile libere, vă comunicăm că aveți obligația să actualizați programul de funcționare/orarul unității, în vederea recuperării acestora.

Menționăm că activitățile didactice aferente zilelor de 23 ianuarie și 2 iunie se pot programa și anterior acestor date.

Modificările de program vor fi comunicate personalului, elevilor și părinților sau reprezentanților legali ai acestora”.

Cu alte cuvinte, elevilor și profesorilor li se acordă zile libere forțate, pentru ca mai apoi să fie chemați la școală pentru a le recupera: fie după încheierea orelor, fie la sfârșit de săptămână, în zilele nelucrătoare din weekend, în funcție de decizia fiecărei unități de învățământ.

Prin instituirea acestei măsuri, autoritățile centrale au arătat, încă o dată, că interesul pentru bunul mers al procesului educațional este o mare falsitate.

Pe cine interesează perturbarea activităților didactice care se derulează conform unor planificări obligatorii, riguros realizate de profesori la începutul fiecărui an, pentru fiecare disciplină, în conformitate cu programa și calendarul școlar?

Pe cine interesează că sunt elevi navetiști care depind de orarul fix al unor mijloace de transport pentru a se putea întoarce acasă sau că în weekend acestea nu circulă?

Pe cine interesează că unii elevi au competiții programate, spectacole, meditații sau alte activități extrașcolare de la care nu pot absenta?

Pe cine interesează că părinții și-au planificat și au plătit poate pentru anumite deplăsări cu copiii lor în perioada în care se fac aceste recuperări?

După ce i-a forțat să își ia zile libere, Ministerul Educației îi obligă acum pe actanții din învățământ să-și reorganizeze viața personală.

Nerespectarea acestei măsuri se va răsfrânge cel mai mult asupra elevilor: absențele acestora de la orele de ”recuperare” se notează în catalog.

Potrivit inspectorului școlar general al ISJ Timiș, Cosmin Hogea, elevii care lipsesc de la orele de recuperare vor fi trecuți absenți, întrucât programul școlar va fi actualizat conform hotărârii consiliului de administrație al fiecărei unități de învățământ, hotărâre care are caracter obligatoriu pentru toți participanții la procesul educativ.

Această interferență a guvernului în sistemul educațional nu este cea mai mare tragedie ce se putea întâmpla învățământului românesc.

Dar este dovada, dacă mai era nevoie, a nepriceperii și a nepăsării unor oameni rupți de realitate care țin în mână destinul unei națiuni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *