Investiţie uriaşă într-o comună din Timiș. Aşa ceva mai există doar în Cluj şi Iaşi

centru medical 2

Cel mai mare centru de recuperare medicală din zona de vest a țării se va realiza în comuna timișeană Lovrin. Obiective asemănătoare există doar în Cluj-Napoca și Iași, construcția urmând a fi una de anvergură internațională.

După ce primele demersuri au fost demarate încă din anii trecuți, recent s-a obținut certificatul de urbanism de la Consiliul Județean Timiș, fapt ce denotă că proiectul va fi materializat și că investiția a trecut de faza preliminară. Urmează licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate, apoi proiectarea și execuția.

”Este o mare realizare faptul că s-a obținut acest certificat de urbanism, pentru că mă temeam să nu existe anumite blocaje de ordin politic la consiliul județean. Iată, însă, că nu a contat culoarea, ci a primat valoarea, ceea ce e foarte bine”, a declarat Marius Graur, primarul comunei Lovrin.

În acest centru vor lucra nu mai puțin de 400 de cadre medicale, care vor fi asigurate de către Spitalul Județean Timișoara, parte a proiectului. Beneficiarii  centrului vor fi pacienţi din sud-vestul ţării, estimându-se că numărul mediu al acestora va fi de 11.000 pe an, în timp ce alţi 60.000 vor fi trataţi în ambulatoriu.

Grupurile-ţintă sunt persoane cu afecţiuni ortopedice, reumatologice, inflamatorii şi degenerative, precum şi cele cu patologie asociată cardiologică, neurologică, vasculară, care au suferit intervenţii neurochirurgicale sau traume care necesită servicii medicale de recuperare.

CITEŞTE ŞI: Un mare concern a luat decizia – concediere colectivă în România. Peste 500 de locuri de muncă vor fi desființate

Noul  centru va avea 20 de saloane cu două paturi, zece saloane cu trei paturi, trei săli de electroterapie, trei săli de kinetoterapie, o sală de analiză a mersului, două săli de masaj, două grupuri sanitare comune, cabinete pentru medici şi pentru asistente.

Vor fi amenajate, de asemenea, săli pentru terapie cu unde scurte, magnetoterapie şi terapie cu băi galvanice. Totodată, obiectivul din Lovrin va dispune de echipamente şi aparatură de terapie specifice, care vor creşte gradul de acurateţe al diagnosticului, dar şi eficienţa tratamentului administrat pacienţilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *