Într-o localitate din apropierea Timişoarei, oamenii se pregătesc de ce e mai rău… Au început să-şi cumpere şalupe!

salupa Sahmihai

În „buza” Timişoarei, o comună care ar fi trebuit să se dovedească foarte înfloritoare, plină de vile una mai semeaţă ca alta, decade cu fiecare zi ce trece. La orice strop de ploaie, străzile se transformă în mlaştină, iar cizmele de cauciuc sunt obligatorii pentru localnici. Singura bucată de asfalt din localitate se află în faţa Primăriei Sânmihaiu Român, în rest nici o stradă nu este asfaltată.

Sanmihaiu RomanCopiii au probleme la şcoală din cauza noroiului

„Ce este aici, pe strada cu şcoala, e nimic faţă de ce se întâmplă la marginea comunei. Ne trebuie o barcă să ieşim din casă. Fără cizme de cauciuc nu putem umbla. Am fost la primar şi l-am rugat să pună la noi pe stradă măcar resturi din construcţii dărâmate. Dar nimic, nu vrea şi gata! Până ajung la şcoală, copiii sunt plini de noroi. Ne tot transmit profesorii că nu mai au voie să meargă atât de murdari, dar ce să facem, să le dăm pantofi de schimb?”, se întreabă doamna Dorica, o localnică.

Cu şalupa la poartă

Toate străzile din Sânmihaiu Român sunt pline de gropi, de noroi şi de bălţi. Anotimpurile ploioase sunt de-a dreptul un chin pentru localnici. Domna Dorica pare să aibă dreptate, în unele locuri din Sânmihaiu Român ar trebui să se circule cu barca. Poate tocmai de aceea un consătean de-al dumneaei s-a dotat deja cu o… şaluptă.

gunoi SanmihaiGunoi până în cimitir

Nici un coş de gunoi nu este montat în Sânmihaiu Român. Cei care doresc să arunce ambalajul de la vreun produs fie îl depozitează în buzunar, fie îl aruncă pe jos. Aşadar, toată comuna este un imens… tomberon. La fiecare colţ de stradă s-au format mormane de deşeuri, iar la intrarea în cimitir, unde există un coş (insuficient se pare), până şi canalul de scurgere a apei de ploaie este plin de resturi.

În comparaţie cu alte comune periurbane, Sânmihaiu Român pare doar un cătun dintr-un vârf de munte, fără deschidere spre civilizaţie, cu atât mai puţin spre modernism. În timp ce pentru alte zone din preajma Timişoarei este bătaie pe terenuri, iar preţurile au crescut semnificativ, în Sânmihaiu Român lucrurile sunt exact invers.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

11 thoughts on “Într-o localitate din apropierea Timişoarei, oamenii se pregătesc de ce e mai rău… Au început să-şi cumpere şalupe!

  1. Cum v-am mai scris si pe facebook, omul sfinteste locul sau cum mai vreti fiecare popor isi merita conducatorii, asa ca tineti ce ati ales!

  2. Interesul pentru infrastructura in SM este zero. Interesul pentru salubritate, la fel. Practic vorbind, daca vrei sa vezi cum arata un sat romanesc in perioada Evului Mediu, SM este cea mai apropiata solutie. Animale pe ulita (ca nu se poate numi strada), inclusiv cele pe 2 picioare, mai ales unde mai sunt facute trotuare, noroi pina in gat, drumuri „ecologice” (a se citi: de pamant, ca asfaltul nu s-a inventat inca iar piatra e scumpa), o primarie doar cu numele – salariatii de acolo au 3 calitati: ocupa spatiu degeaba, consuma oxigen degeaba si sunt platiti degeaba pentru ca, oricum, nu fac nimic.

    Un lucru important este ca se organizeaza o ruga pe an, in care niste neni miauna ceva intr-o remorca de tractor de pe vremea lui Dej, remorca care nu are arcuri pe o parte de e la un pas sa se rastoarne. Oarecum surprinzator, pare sa aibe suficienta priza la public ca sa nu ia nimeni atitudine vis-a-vis de nesimtirea gunoaielor care lucreaza la primarie iar asta spune multe despre IQ-ul mediu din zona.

  3. În legătură cu comentariul doamnei Barbu Mariana, noi am ales cine persoana cea părutmai credibilă , că toți ceilalți candidați păreau o apă și un pământ. Nici eu nu sunt mulțumită de alegerea făcut. Ceea ce se întâmplă la noi în comună este însușirea pe nedrept a bunurilor destinate comunei și sustragere unei parti din numerarul alocat.
    Bine ca nu avem străzi asfaltate și avem vilă la Albac , eu pentru mine :)).

  4. Trebuia sa faceti poze si la minunatul parc din Sanmihaiu Roman,unde predomina gunoiul ,iarba pana la genunchi si multe pericole pentru cei mici. Comuna e plina de maidanezi care te ataca ,cum ai iesit din curte,iar de strans de pe strazi nu ii strange nimeni. Hingherii trec prin comuna doar sa aduca din alta localitate maidanezi.

  5. Nu toata lumea a ales aceeasi persoana sa ,,ne conduca” . In momentul de fata , daca domnul primar vrea sa castige again (din nou) alegerile ar trebui sa împartă găleți in campania asta ce urmeaza pentru ca locuitorii comunei sa poata lua apa de pe drumurile satelor(pe care dumnealui le a asfltat, cu vorbe desigur) sau sa le foloseasca pe post de coșuri de gunoi, pentru ca asa se traieste mai nou in comuna Sanmihaiu Român, comuna care se afla prea departe de Timisoara pentru a se investi in drumuri, educatie, sport, etc.

  6. D-na Roxana und ete-au atacat pe tine cainii aici in sat ?ca eu nu am vazut vreodata sa se intample asa ceva si plus ca mai mult de 90 % din cainii care sunt pe strazile comunei sunt ale locuitorilor care nu au auzit pana acum de gard sau cel putin habar nu au sa il foloseasca ..

  7. Marea problema cu aceste 3 sate amarate e ca de 15 de ani sunt conduse doar de primari pocaiti,care ne amintesc rotirea cadrelor de pe vremea lui Ceasca si nu sunt interesati sa faca ceva .In Sanmiahi s-au bagat ceva tevi prin sat ,mai mult de ochii lumii,sa acopere niste gauri facute in primarie,cand in urma unui control s-a constatat ca lipsesc sute de metrii de tevi si s-au oprit lucrarile.Reabilitarea podului a durat 2 ani si s-a definitivat cu un sens giratoriu in panta,demn de Cartea Recordurilor.Asfaltul pus spre drumul ce duce spre Sacalaz se termina dintr-o data,aiurea.In rest,drumurile prin sat sunt pietruite,ca pe vremea dacilor.Cine vrea sa aibe senzatia ca a ajuns pe luna,e suficient sa iasa din sat spre Sacalaz si dupa ce trece de cimitir,va da de gropi adanci si de un metru si un pod rupt de cativa ani,pentru care s-au dat fonduri la greu,dar nici acum nu e reparat.Consilierii din primarie sunt mai toti rude intre ei,voteaza ca oile .Sunt multi pocaiti in cele 3 sate si isi aleg tot oameni lor,plus saraciile care aleg in functie de ce primesc.La ultimile alegeri,cel ce va candida anul acesta la postul de primar,din partea PNL-ului,Trifan Nicolae,il ajuta pe actualul primar sa imparta cofraje cu oua votantilor,direct din portbagajul masinii sale.Acum ii vine lui randul sa candideze si are mari sanse de reusita.Nu se face nimic in Sanmihai,dar nici in Utvin sau Germanu.Practic fonduri europene nu s-au absorbit deloc din cauza viziunii unidirectionale ale actualului primar,care in afara de a-si mentine postul,nu a fost interesat de altceva.Cum naiba,Chisoda sau Girocul pot avea un parc pentru copii,la adevarate standarde europene si cu aceiasi bani,Sanmihaiul Roman are un hutulus si un tobogan?Explicatia?Banii au mers la partid sau in buzunarele primarului,care in 2 mandate,a schimbat 3 partide.A intrat in alegeri cu PSD-ul,injurandu-l pe Basescu si cand a vazut ca barca pontacilor se scufunda in alegeri a trecut rapid la PD,omagiindu-l pe Base,ca pe un salvator national si acum fireste,e PNL-ist dedicat.P.S. Toata lumea stie ca favorita la primarie a fost D-na.Vuici si a patit exact ca Geoana.S-a trezit din invingatoare,in invinsa,peste noapte.Ca sa nu mai amintesc de autocarele cu votanti excursionisti,parcate in fata scolii,cand aveau loc alegeri .Asta ma face sa stiu sigur ca viitorul primar va fi Trifan,indiferent cine va intra in competitie. Daca Bara a scapat basma curata in 2013,pentru ca si-a angajat nevasta in primarie,Trifan isi va angaja pana si rudele de gradul 8.Insa ce nu stie e ca indiferent din ce partid face parte,nu va mai putea fura cat Bara,ca nu va mai avea ce.

  8. Rar vezi in judetul Timis sate precum Sanmihai, Utvin. Lumea accepta de 8 ani asa ceva. Imala si mizerie peste tot la 10 km de Timisoara..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *