Micul mall din Iosefin a devenit o varză… murată (GALERIE FOTO)

Politia Locala Timisoara 2

Piaţa Iosefin a reprezentat unul dintre obiectivele (cam puţine, ce-i drept) realizate de administraţia Gheorghe Ciuhandu în ultimul mandat. Din cauza lucrărilor, zona a fost închisă o perioadă foarte lungă, generând nemulţumiri peste nemulţumiri, îndeosebi din partea comercianţilor locului, greu afectaţi în plan financiar.

Autorităţile au replicat că lumea trebuie să înţeleagă disconfortul creat temporar, în ideea că, la finalul lucrărilor, zona va fi cu totul primenită şi va fi o mândrie pentru Timişoara. Se aducea mereu în discuţie cum va arata Piaţa Iosefin la finalul lucrărilor, cu o clădire modernă, dotată cu scări rulante, spaţii delimitate în funcţie de specificul produselor, aer condiţionat, fast-food şi tot felul de ingrediente avangardiste care au lansat ideea că vom avea de-a face cu un mic mall.

A fost o provocare receptată cu mult optmisim, îndeosebi de locuitorii din zonă, convinşi că locul se va schimba şi va fi în pas cu transformările vremii.
În fine, după un răgaz de timp ce părea să nu se mai termine, s-au încheiat lucrările la Piaţa Iosefin. La început, priveliştea nu a luat ochii trecătorilor, aşa cum se anunţa iniţial, dar exista scuza debutului, cu speranţa că lucrurile se vor mai schimba pe parcurs.

Ce avem acum? În afara construcţiei la care s-a lucrat ani buni, a rămas aceeaşi „faună” pestriţă, departe de scopul iniţial. Din start, apariţia în zonă te trimite în lumea bâlciurilor din secolul trecut: marfă întinsă de jos, pe pături, de etnici tuciurii, care încearcă să vândă tot felul de nimicuri, de la telefoane vechi până la şosete doar pentru un picior şi blugi fără fermoar!

Pentru ca peisajul să fie complet, din alte colţuri apar comercianţi ambulanţi, cu marfa ascunsă în plase, îmbiindu-te cu tot felul de produse alimentare, de la „şonc” până la ţuică şi vin. E o pată de culoare, într-adevăr, dar parcă nu aşa ar trebui să arate Timişoara mileniului trei. Nici polițiștii locali nu se prea omoară cu firea, apreciind acest gen de comerț stradal ca pe ceva firesc, normal în Iosefin.

Cât priveşte piaţa propriu-zisă, lucrurile nu stau nici pe departe aşa cum sperau timişorenii care au aşteptat atâția ani finalizarea lucrărilor. În primul rând, aproape o jumătate dintre spaţii sunt goale, nefiind închiriate de eventuali comercianţi. La etaj, priveliştea e chiar deprimantă, cu doar câteva magazine deschise, în locul forfotei mult-aşteptate.

Și ca să fie totul o ”varză”, standurile cu mezeluri și brânză se intercalează cu cele de… baterii, robineți, lopeți și anvelope de mașini! Dacă asta înseamnă un mic mall, atunci unul mai mare ar trebui să cuprindă și niște farmacii sau bănci, că oricum sunt prezente la tot pasul.

Trist pentru cumpărătorul care merge în Piața Iosefin este și faptul că nu prea găsește producători autohtoni, marea majoritatea fiind bișnițari sau angajați ai unor SRL-uri, cu marfă scumpă și prea puțin diversificată. Și mai curios este că mulți dintre acești comercianți sunt extrem de agresivi din punct de vedere verbal, departe de politețea care s-ar impune mai ales într-un mic mall…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Micul mall din Iosefin a devenit o varză… murată (GALERIE FOTO)

  1. Eu as mai spune inca ceva, si anume ca nici de data asta autoritatile locale, adica Primaria noastra iubita, nu a fost in stare sa duca un lucru pana la capat : terenul de langa cladirea pietei a ramas de pamant si e framanat toata ziua de masini si se cara noroiul in strada nou asfaltatata si pe trotuare . Asa e normal, domnule Primar ?

  2. Într-adevăr piața Josefin ne dezamăgește tot mai mult pe zi ce trece, cu bișnițari, țigani și tot felul de dubioși, dar ce este și mai trist, modul în care este tratat clientul de către majoritatea vânzătorilor, in special de către cei care sant intermediari, chiar și daca obiectezi politicos ți se răspunde vulgar, ești trimis la hipermarket-uri, Multă lume nu mai calcă pe acolo,chiar dacă sant din zona! Păcat, ne-am așteptat sa ne fie mai bine!

  3. Eu as fi curios cind vor disparea cei cu „tigari-tigari” din zona pietei. Toti politaii trec pe acolo si nimeni nu se ating de acesti bisnitari apti de lucru. Oare a cui o fi afacerea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *