Internet de mare viteză în 31 de localităţi timişene

31 de localităţi din judeţul Timiş vor beneficia de acces la internet de mare viteză, graţie implementării a două programe guvernamentale.

Este vorba de aşezări care nu au intrat în zona de interes a operatorilor de internet, din motive de rentabilitate.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Secretarul unei comune din Timiș a fost demis după ce a denunțat la parchet falsurile descoperite în primărie

Prezent la Timişoara, Alexandru Petrescu, ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, a anunţat că a fost semnat actul de operaţionalizare a primului lot de localităţi care vor beneficia de acces la informaţii digitale, în total fiind vorba de şapte astfel de loturi.

CITEȘTE ȘI: Vouchere de vacanță 2019. Veşti bune pentru angajaţi, banii vor fi viraţi pe card până la sfârşitul lunii

Datorită implementării acestui proiect, vor putea fi conectate 715 comunităţi.

În Timiş, este vorba despre Babşa, Ficătari, Herneacova, Budinţ, Cadar, Crai Nou, Crivina de Sus, Lăţunaş, Ohaba Lungă, Partoş, Remetea Mică, Sacoşu Mare, Sângeorge, Şemlacu Mare, Stanciova, Paniova şi Zgrinbeşti.

De asemenea, graţie celui ce-al doilea proiect guvernamental, care va permite conectarea direct la fiecare gospodărie a 150.000 de locuinţe, se va introduce internet de mare viteză în alte 14 localităţi din Timiş: Gruni, Birda, Hezeriş, Cheglevici, Giera, Toager, Clopodia, Rudna, Teremia Mică, Sânpetru Mic, Şipotu, Ferendia, Iosifalău şi Dolaţ. Ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale a participat la al V-lea eveniment organizat la Consiliul Judeţean Timiş cu ocazia asigurării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns