Vouchere de vacanță 2019. Veşti bune pentru angajaţi, banii vor fi viraţi pe card până la sfârşitul lunii

Guvernul a decis ca toţi salariaţii din sistemul public să beneficieze de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei şi în următorii doi ani.

În cadrul comisiei de luni, de la Direcția Minieră, liderii sindicali și administrația va parafa regulamentul de acordare al voucherelor de vacanță.

Acestea ar urma să fie oferite apoi celor peste 13.000 de salariați, cu o întârziere deoarece, inițial, se parafase în act adițional la CCM că acestea se vor acorda din data de 1 mai. După ședința de marți există posibilitatea ca voucherele să fie acordate beneficiarilor până la finalul acestei luni.

Voucherele de vacanță se vor da pe card, cel puțin asta stabilește regulamentul ce va fi discutat și parafat în Comisia Mixtă. Mai exact, salariaților li se vor da niște carduri care vor fi activate la cerere, acestea urmând să fie valabile un an calendaristic de la data activării.

Angajații sunt de acord cu cardurile dar cu condiția să fie activate de beneficiar când dorește acesta și să nu fie condiționate. Persoanele care vor fi disponibilizate nu vor beneficia de voucherele de vacanță, se discută printre liderii sindicali. Practic, voucherele vor fi în minus pentru 200 de persoane care nu vor apuca să se bucure de această facilitate.

VOUCHERE DE VACANTA şi în privat

Vești bune pentru angajații care lucrează în sectorul privat. Aceștia ar putea să primească vouchere de vacanță de la stat, iar contravaloarea lor ar urma să fie dedusă din impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv impozitul pe profit.

Vouchere de vacanță 2019. Inițiativa aparține senatorilor PNL, Cătălin Toma și Ion Ștefan, și are ca scop stimularea angajaților concomitent cu dezvoltarea sectorului turistic național.

„Alături de senatorul PNL de Vrancea Cătălin Toma, am inițiat și depus joi, 21 februarie, la Camera Deputaților, un proiect de lege privind acordarea voucherelor de vacanță în mediul privat.

VOUCHERE de 500 de euro pentru mii de români. Cum poţi încasa banii de luna viitoare
Propunerea noastră, susținută și de colegii din PNL, prevede acordarea voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 lei/an/persoană, pentru angajații din mediul privat, care să fie deduse din impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv din impozitul pe profit”, a transmis deputatul Ion Ştefan.

Vouchere de vacanță. Până acum voucherele de vacanță au fost acordate doar angajaților de la stat. Aceștia vor primi tichete de 1.450 lei, ce vor fi acordate angajaților din sectorul public atât în 2019 cât și în 2020.

Vouchere de vacanță 2019. Cei care primesc tichetele ar putea să le transforme în bani, potrivit unui alt proiect de lege. Oamenii ar putea să schimbe tichetele de vacanță nefolosite în bani dacă va fi votat proiectul de lege propus de Ștefan Băișanu în acest sens.

Vouchere de vacanță 2019. „La Articolul 24, alineatul 1, se introduce două litere, a şi b, cu următorul cuprins: Voucherele de vacanţă sunt bilete de valoare care se acordă angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionale de efectuarea concediului în regim de turism intern. (litera b) În cazul în care voucherele de vacanţă nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea în bani sau în tichete de masă”, se arată în proiectul depus de către deputatul ALDE Ştefan Băişanu.

,

Voucherele de vacanţă au resuscitat turismul românesc, aşa că hotelierii cer bani mai mulţi de la Guvern pentru tichete. Astfel, peste un milion de bugetari şi-ar putea rezerva concedii mai scumpe sau mai lungi, anul acesta. În plus, voucherele ar putea fi acordate electronic, sub forma unui card, mai cer agenţii de turism.

Sezonul estival 2018 a fost unul dintre cele mai bune din ultimii 20 de ani şi la munte, dar şi pe litoral, unde încasările au crescut cu 25%. E loc şi de mai bine, spun hotelierii şi agenţiile de turism, care propun acordarea tichetelor mai devreme, pentru ca bugetarii să-şi poată planifica din timp vacanţele.

În plus, trecerea la formatul electronic al voucherelor ar simplifica modalitatea de plată.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a chestionat peste opt sute de beneficiari ai tichetelor, reprezentanţi ai agenţiilor de turism, hotelieri şi angajatori. Mai mult de jumătate dintre turişti au declarat că au cheltuit în medie cu 500 sau 600 de lei peste valoarea voucherelor de vacanţă acordate de stat. Mulţi spun că e nevoie de o creştere a valorii tichetului, peste 1450 de lei, cât este în prezent.

Vouchere de vacanţă 2019. Guvernul a deci ca toţi salariaţii din sistemul public să beneficieze de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei şi în următorii doi ani. Potrivit Ministerului Turismului, până în luna noiembrie a acestui an au fost emise vouchere în valoare de peste 1 miliard de lei.

“Pentru că este o măsură care şi-a dovedit eficacitatea, Guvernul a decis să acorde vouchere atât în 2019, cât şi în 2020. Datorită voucherelor, numărul de turişti din România a crescut simţitor.

De exemplu, doar pentru luna septembrie, a crescut cu 14 procente numărul turiştilor români care au înnoptat într-o unitate autorizată faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

La nivel naţional, numărul total al turiştilor a crescut cu aproximativ 6%, date valabile pentru perioada de la începutul anului până în septembrie, raportat la anul trecut.

A fost o măsură apreciată de către industrie, motiv pentru care reprezentanţii acesteia ne-au solicitat să o prelungim şi în următorii ani sub aceeaşi formă”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, citat într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, un efect secundar al acestei măsuri a constat şi în creşterea cererilor de autorizaţii pentru unităţile de cazare din România.

”În medie, la nivelul întregii ţării, a fost înregistrată o creştere de 10% a cererilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, se arată în document.

Sursa citată precizează că decizia acordării voucherelor de vacanţă pentru următorii doi ani vine după ce Ministerul Turismului şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale au iniţiat o Ordonanţă de Urgenţă care modifică şi completează OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, în sensul prorogării termenelor, conform romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Vouchere de vacanță 2019. Veşti bune pentru angajaţi, banii vor fi viraţi pe card până la sfârşitul lunii

  1. INCA O DATA REPET!!!!!DIN VALOAREA TOTALA DE 1450 ron,LA UNELE INSTITUTII PUBLICE SE IMPOZITEAZA SUMA SI RAMAI CU 850 RON,CERCETATI PUTIN CEI DELA RENASTEREA,NU STIU DACA SE STIE PROBLEMA ASTA.

Lasă un răspuns