Interes uriaş al timişenilor pentru investiţii majore

Iniţiativa Băncii Mondiale, în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane, se bucură de un interes uriaş din partea timişenilor.

CITEȘTE ȘI: Un nou focar de pestă porcină în Timiș

Reamintim că instituţiile menţionate au demarat o campanie care cuprinde zece investiţii majore ce ar urma să fie finanţate în judeţ, CJT propunând următoarele obiective: sală polivalentă, stadion nou, terminal intermodal, institut de oncologie, spital regional, centura nord-vest Timişoara, aquaparc, extinderea aeroportului, drum Eurotrans Timişoara-Moraviţa şi legătura rutieră dintre A1 şi DN69.

Cetăţenii au fost invitaţi să participe la ierarhizarea acestor proiecte, accesând un chestionar online https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk , unde se poate vota până în 22 martie.

CITEȘTE ȘI: RCA 2019. Preţuri dublate şi pentru şoferii care nu au comis accidente

Până acum, rezultatele arată o preocupare deosebită a timişenilor faţă de prioritizarea acestor investiţii, judeţul fiind pe locul II în ţară, doar braşovenii arătându-se mai interesaţi.

Cifrele vorbesc de la sine atunci când vine vorba de implicarea şi atitudinea timişenilor: numărul celor care au votat până acum este de 3.994, în timp ce nu mai puţin de 24 de alte judeţe nu au reuşit să adune nici măcar 100 de voturi!

„Mulţumesc timişenilor pentru implicarea în prioritizarea proiectelor majore de pe raza judeţului, cu impact şi la nivel regional.

Aştept ca şi în continuare cei interesaţi să acceseze chestionare de pe linkul afişat, pentru că aceste proiecte care sunt prinse în perspectiva de dezvoltare a Băncii Mondiale sunt prioritare şi la nivelul Consiliului Judeţean Timiş şi al Guvernului României.

CITEȘTE ȘI: O fetiţă de 3 ani a supravieţuit două zile cu apă şi biscuiţi lângă trupul mamei sale

Realizarea acestor obiective va transforma regiunea noastră într-una dintre cele mai puternice, la nivel european”, a declarat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Valoarea estimată a proiectelor este de aproximativ 750 milioane de euro, cu multiple surse de finanţare.

Astfel, alături de Banca Mondială, există şi posibilitatea atragerii de fonduri europene şi guvernamenale, precum şi susţinere din partea bugetului local.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Interes uriaş al timişenilor pentru investiţii majore

Lasă un răspuns