Întâiul-stătător al urbei și natura. Edilul a reluat patru subiecte de tot râsul, care au făcut Timișoara celebră în țară

zebra

De-abia se așternuse uitarea pe câteva subiecte destul de hazlii din mandatul actualului primar al Timișoarei, care au făcut – din păcate, pentru că există și subiecte cu adevărat remarcabile – deliciul televiziunilor centrale.

În mod bizar, televiziunea de pe facebook a municipalității timișorene a readus în atenția publică cele patru subiecte tragicomice, toate legate de natură și sistematizate în modul următor: palmierii, zebra, papagalii exotici și ciorile. În cadrul unui interviu acordat acestei televiziuni, primarul Nicolae Robu a abordat pe larg aceste teme, dezvoltându-le.

Am avut și sere de palmieri

„Eu nu am văzut nimic deosebit, nimic strident ca în Timișoara să existe palmieri. Nu a fost o idee inventată de mine, ci a fost o inspirație a mea din ce am văzut prin lumea asta largă pe unde am umblat.

Prin Paris există palmieri, și în Viena, și în Munchen. Până și în Norvegia există palmieri în anumite orașe, nu mai vorbim de Praga, de Budapesta sau de Szeged. S-a creat atunci o vâlvă dincolo de orice și-ar fi putut o minte normală imagina. Prima dată s-a spus că s-au dat foarte mulți bani, dar suma a fost de 5.600 de euro, o investiție extraordinar de scăzută. Apoi, că nu se potrivesc cu clima, dar sunt și orașe cu climă mai vitregă unde se află palmieri. Ulterior, am descoperit că în Timișoara se găseau palmieri în perioada interbelică, aici existând cele mai mari sere de palmieri din această parte a Europei”, a povestit primarul Nicolae Robu, sub privirile aprobatoare ale celor două tinere care i-au luat interviul.

„Zebra era hăbăucă”

Povestea zebrei care s-a înecat într-o baltă de la Zoo Timișoara este și ea reluată și explicată cu lux de amănunte. Marele iubitor de animale Adrian Bere, directorul Direcției de mediu din primărie, devine personajul principal al narațiunii, din care reiese că acesta își dorea neapărat o zebră la Timișoara.

Tot Bere pare să fi fost responsabil pentru prezentarea grăbită a patrupedului către presă și public, dar animalul l-a lovit și a evadat din țarc, după cum s-a relatat pe larg la vremea respectivă. A doua tentativă de evadare i-a fost fatală zebrei, care, cu toate eforturile directorului de la mediu de a o salva, s-a înecat. Concluzia primarului Nicolae Robu: „Toată lumea mi-a pus mie în cârcă moartea animalului.

Zebra respectivă era hăbăucă, după părerea mea, iar cei care au donat-o Grădinii Zoologice din Timișoara au făcut gestul ca să scape de ea, pentru că nu cred că o zebră normală are comportamentul pe care l-a avut asta. Dar, odihnească-se în pace, cred că mult prea mult s-a vorbit despre ea. Eu nu am făcut nici o conexiune că e o campanie de imagine negativă la adresa mea, chiar mi se păreau haioase subiectele astea și întotdeauna răspundeam lejer la orice întrebări legate de ele. Ulterior, când s-au mai strâns și alte lucruri, am conștientizat că, de fapt, nimic nu este întâmplător și că lucrează unii la crearea unei imagini de om cu tot felul de ciudățenii în ceea ce mă privește, pentru că în plan local începuseră să apară rezultate”.

Papagalii donați și ciorile istețe

În aceeași notă mai mult de monolog, Nicolae Robu vorbește pe larg și despre papagalii exotici din Parcul Botanic, donați de un iubitor al acestor păsări, a căror soartă a rămas, și acum, incertă.

Edilul a aflat de papagali în timp ce stătea pe malul mării în Thailanda, după cum relatează chiar domnia sa, astfel că nu a avut nici un amestec în povestea lor.
Al patrulea subiect abordat este al ciorilor din parcul din spatele Catedralei. La un moment dat, primarului i s-ar fi sugerat de către o jurnalistă apărătoare a naturii să le pună ciorilor anticoncepționale în grăunțe, iar Nicolae Robu a găsit de cuviință să împărtășească informația presei.

Bineînțeles că știrea a făcut înconjurul țării. „Nu e limpede că cineva se străduiește să-mi creeze o imagine negativă? Dar nu reușesc acești oameni, pentru că eu, oriunde merg, sunt abordat de cetățeni care îmi spun numai vorbe de apreciere”, conchide primarul, lăudându-și singur, în fața subalternelor, eforturile și dedicarea pentru oraș.

Interviul a fost făcut public chiar la sfârșitul anului trecut, fără nici un motiv aparent, fiind taxat, din nou, de o televiziune centrală, în modul următor: „Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a vorbit, într-un interviu, despre cele mai controversate proiecte ale mandatului său, de care a râs toată ţara”. Oameni răi, ce mai…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *