Topul Rușinii. Clasamentul universităților care i-au girat pe pușcăriașii ”academicieni”. Vezi ce universităţi din Timişoara apar pe listă

Apariția recentă a listei deținuților care au publicat cărți științifice, cu indicarea profesorului coordonator, a trezit comentarii diverse pe internet și a readus în atenție necesitatea modificării legislației care permite eliberarea anticipată a condamnaților datorită activității lor științifice.

www.Romaniacurata.ro a făcut un clasament al universităților care au girat aceste publicații pretins științifice. Academia penalilor a fost înființată cu girul universităților din România, pentru că profesorii coordonatori ai acelei lucrări științifice aveau obligația de a prezenta un document oficial de la Universitatea la care erau angajați. Practic, prin eliberarea acelei adeverințe cu scopul de a fi prezentată la penitenciarul X, universitatea a girat eliberarea penalilor academicieni.

Vina se aruncă de obicei pe profesorii care au semnat în calitate de coordonatori acele lucrări pseudo-științifice. Desigur, ei poartă principala responsabilitate și numele lor este definitiv pătat.

Dar de ce universitățile au acordat așa ușor adeverințele cerute, fără să își pună problema consecințelor pentru imaginea universității? Din această cauză vina este comună, atât a profesorului coordonator, cât și a universității care i-a girat coordonarea, prin eliberarea fără rezerve a adeverinței.

Clasamentul rezultat este un adevărat top al rușinii universitare. Majoritatea universităților care au girat lucrările pușcăriașilor sunt instituții de stat (38 de stat și 24 private). Din cele 426 de titluri la care există numele universității sau am reușit să îl identific în spatele numelui facultății sau centrului de cercetare, 293 de lucrări au fost girate de către universitățile de stat, iar 133 de cele private. Prima concluzie este dureroasă: profesorii de la universitățile de stat sunt principalii vinovați în dezvoltarea fenomenului pseudo-științific în închisorile din România.

Topul rușinii este condus de departe de Universitatea din Craiova, ai cărei profesori au girat 59 de lucrări, adică 13,85% din toate publicațiile recenzate. La distanță mare, cu 33 de lucrări coordonate (7,75%), se situează pe locul 2 al clasamentului Academia de Studii Economice din București. Pe locul 3 se află foarte aproape, cu 31 de lucrări coordonate, Universitatea Hyperion din București, prima clasată într-un top al universităților private. Deci primele trei clasate în topul rușinii – Universitatea din Craiova, Academia de Studii Economice și Universitatea Hyperion din București – au reușit performanța ”academică” de a coordona 123 de publicații pseudo-științifice semnate de pușcăriași. Propunem tuturor instituțiilor cu rol de acreditare și evaluare universitară să bonifice această performanță academică a acestor trei universități ca atare, pentru că merită puncte suplimentare pentru efortul depus în educarea pseudo-științifică a pușcăriașilor.

Următoarele trei locuri sunt ocupate cu cinstea cuvenită de cinci universități de stat: Universitatea Transilvania din Brașov (20 lucrări), Universitatea Politehnică din București (17), Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București (17), Universitatea din Pitești (14) și Universitatea Ovidius din Constanța (14).

Printre universităţile care au girat lucrările unor pucăriaşi se numără Universitatea Tibiscus, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara, Universitatea de Vest din Timișoara.

VEZI LISTA ÎNTREAGĂ AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Topul Rușinii. Clasamentul universităților care i-au girat pe pușcăriașii ”academicieni”. Vezi ce universităţi din Timişoara apar pe listă

  1. Aceşti prof.coordonatorii mai pot cere corectitudine studenţilor lor când ei nu sânt corecţi?
    Când a apărut o asemenea lege,prof.şi decanii facultăţilor au protestat? De ce au acceptat aşa ceva?

  2. Ma gandesc ca mergand pe firul asta vor fi descoperiti usor vreo suta de spagari care vand diplome de licenta si doctorate. Numai sa-si doreasca cineva asta. Cat despre Curaj…el tocmai a reusit performanta de a da nota 8+ INVATAMANTULUI ROMANESC!!! Va dati seama ce criterii de evaluare are omul!

Lasă un răspuns