În fiecare an, câte o investiție măcar, în fiecare localitate

ioan cardas primar vv delamarina

Comuna Victor Vlad Delamarina are circa 2.800 de locuitori în cele șase sate ale sale (reședința, Herendești, Petroasa Mare, Pădureni, Honorici, Visag), șapte cu sătucul Pini.

CITEȘTE ȘI: Ungurii mai au de construit 15 km de autostradă până la granița noastră, dar nu au la ce să se conecteze

Când e vorba de bugetul propriu de investiții, administrația locală, se ghidează, conform primarului Ioan Cristian Cardaș (foto), după un principiu simplu: în fiecare an, câte o investiție măcar în fiecare localitate.

CITEȘTE ȘI: Bărbat înșelat la farmacie

Astfel, în 2018, fondurile proprii au fost utilizate pentru amenajarea a două terenuri sintetice pentru jocuri sportive, unul la Petroasa Mare, altul la Herendești.

În acest an urmează al treilea, în centrul de comună. Anul trecut s-a introdus încălzire centrală în fiecare dintre cele șase cămine culturale, urmând ca, în 2019, să intre în reabilitate interioară-exterioară clădirea celui din localitatea Victor Vlad Delamarina.

CITEȘTE ȘI: Scandal monstru la Eurovision. Favorita, Laura Bretan, ai cărei părinți provin din Lugoj, ar fi fost `scoasă din cursă` pentru declarațiile de susținere a familiei tradiționale

Drumurile pietruite au fost reparate an de an, iar din drumul comunal de șase kilometri care leagă Petroasa Mare de Lugoj se asfaltează anual câte un kilometru.

În anii 2017-2018 a fost modernizat complet iluminatul public din toate localitățile, fiind montate peste tot lămpi cu leduri.

Un alt obiectiv a fost montarea sistemului de supraveghere video al comunei, care are 18 camere dispuse pe străzile principale și la clădirile publice.

Când se întocmește lista de investiții din surse proprii, edilii se consultă cu consilierii locali, dar și cu cetățenii din satele comunei.

Deocamdată, până la adoptarea bugetului pe 2019, primarul și-a notat doar câteva sugestii pentru această listă…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns