Haos la Casa Studenților din Timişoara

casa studentilor

Încă de la începutul acestui an, conducerea Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara trebuia să intermedieze încheierea contractului de închiriere între Episcopia romano-catolică, proprietara imobilului unde instituţia îşi are sediul, şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

Solicitarea s-a făcut, însă nu s-a primit nici un răspuns. După un timp, câţiva reprezentanţi ai ministerului au avut… bunăvoinţa de a se informa asupra situaţiei existente în Timişoara, promiţând rezolvarea situaţiei.

Timpul a trecut, iar pe la sfârşitul lunii aprilie, a sosit un nou oficial din MTS. În cele din urmă a încheiat un contract pentru o perioadă de şase luni. „S-au alocat de la MTS bani pentru plata chiriei, însă, în prezent, nu se mai plăteşte nici o chirie pentru clădirea care adăposteşte Casa Studenţilor din Timişoara”, ne-a declarat Vlad Gârboni, directorul acestei instituţii.

Cât despre investiţii, în aceste condiţii, nici nu poate fi vorba, iar tot ceea ce s-a făcut s-a realizat prin sponsorizări. Recent o firmă timişoreană a donat şapte computere, pentru că nici unul nu mai funcţiona.

În prezent o comisie interministerială lucrează la un proiect de hotărâre prin care casele studenţilor să treacă în grija consiliilor judeţene sau a consiliilor locale. Până atunci studenţii şi conducerile acestor instituții aşteaptă noile decizii.

În anul 2005, Episcopia Romano-Catolică a intrat în posesia imobilului în care își are sediul Casa de Cultură a Studenţilor şi, după discuţii între reprezentanţii acesteia şi cei ai Autorităţii Naţionale de Tineret, s-a decis că „dacă există documente care vor demostra intenţia Ministerului Educaţiei de a ridica o nouă clădire pentru Casa de Cultură a Studenţilor, Episcopia romano-catolică îi va lăsa pe studenţi în sediul vechi până la finalizarea construcţiei”. Intenţii au existat, însă doar la stadiul de vorbe, iar studenţii timişoreni încă frecventează aceeaşi clădire.

Marile probleme au început de anul trecut, în luna iunie, când 2.000 de studenţi riscau să nu mai aibă sediu, pentru că ministerul a refuzat să mai achite chiria lunară. O bună perioadă de timp, tinerii au folosit sediul fără să plătească vreun ban, după care s-a convenit, în urma unor negocieri, să se achite o chirie de 11.000 de lei pe lună.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *