Lefuri mărite pentru salariații unei primării din Timiş

„În medie, angajații primăriei din comuna Jebel primesc lefuri mărite cu 200-300 de lei”, a declarat edilul-șef Sabin Bociu (foto).

În instituție sunt încadrați în prezent 20 de salariați. Cât privește afirmația că „primarii își pun salariu cât vor”, oficialul local a spus că e o „prostie”, legea stipulând exact cât sunt indemnizațiile aleșilor, respectiv ale primarului și viceprimarului, în funcție de rangul unității administrativ-teritoriale.

Cum Jebelul este o comună de rangul II, primarul are o retribuție egală cu de 4,5 ori salariul minim pe economie, iar vicele, de 3,5 ori. E de menținut că, în urma aplicării, de la 1 iulie, a noii legi a salarizării bugetarilor, viceprimarul din Jebel a pierdut la leafă 400-500 de lei!

Cu toate acestea, leafa celui de-a doilea edil rămâne cea mai mare din primărie, toate celelalte fiind sub aceasta.

Ca principiu, consilierii locali din Jebel, când au stabilit majorările au decis ca remunerațiile cele mici să crească un pic mai mult decât cele mari.

Pe ansamblu, însă, efortul financiar suportat de bugetul local, chiar numai cu aceste majorări „temperate”, este mare, anvelopa salarială crescând cu circa 150.000 de lei anual.

Sabin Bociu a opinat că „mai mult de atât nu e de unde, pentru că cetățenii își doresc să facem din banii lor ceva în comună, nu să îi cheltuim pe salarii”…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Lefuri mărite pentru salariații unei primării din Timiş

 1. Înseamnă că primarul va avea 6525 de lei, iar viceprimarul 5075 de lei. Dacă indemnizația viceprimarului a scăzut cu 400-500 de lei, rezult că până acum a avut 5475- 5575 de lei lunar. Cât primește acum un consilier local din cei 13 pe care îi are comuna? 5% din indemnizatia primarului in fiecare lună, adică 326 de lei
  lunar.
  Venit anual :
  Primar 78.300 lei (783 de milioane lei vechi)
  Viceprimar. 60.900 lei
  Consilier. 3. 912 lei
  12 consilieri 46.944 lei
  Dacă le adunati veti afla cât vă costă cei pe care i-ati ales. Și se mai și laudă că au crescut cu 200 – 300 de lei salariile „angajaților” din primărie care și așa au salarii de mizerie.

 2. Au avut și vor avea atât ei cât și clica lor , acum legea le-a dat posibilitatea să stabilească chiar cât vor ei , după bunul lor plac , bineînțeles „ în limitele legii ” , aiurea și așa în comunele dezvoltate din jurul Timișorii nu poți să intri cu lucrări fără comisioane pt ei prin oamenii lor așa încât cardurile de salar sunt pe la țiitoarele lor angajate și cu funcții prim primării , vezi doctorul stăpânul parcelelor care chiar face de 30 de ani ce vrea.

Lasă un răspuns