Guvernul a adoptat plafonarea tarifelor RCA. Asigurații nu vor plăti falimentul Euroins

Pe 7 decembrie expiră polițele RCA de la Euroins. Cât va costa o asigurare care anul trecut era 750 de lei

Guvernul a adoptat plafonarea tarifelor RCA. Asigurații nu vor plăti falimentul Euroins

Prețul falimentului Euroins nu trebuie plătit din buzunarele asiguraților, iar această nedreptate va fi corectată în cel mai scurt timp. Hotărârea de Guvern privind plafonarea tarifelor RCA a fost adoptată de Executiv, în cadrul ședinței de miercuri, 5 aprilie.

Proiectul de act normativ prevede ca, pentru următoarele șase luni, prețurile RCA să fie limitate la nivelul tarifelor de vânzare practicate în luna februarie 2023.

CITEȘTE ȘI: Rugă mare într-o comună de lângă Timişoara

“Acest cerc vicios al falimentelor marilor companii de asigurări putea fi oprit dacă Autoritatea de Supraveghere Financiară și Consiliul Concurenței și-ar fi făcut treaba. Vina este împărțită între cele două autorități în domeniu, care au acceptat tacit dezastrul produs pe piața RCA de-a lungul anilor. Legislația în domeniu trebuie îmbunătățită, iar responsabilitatea îi revine Autorității de Supraveghere Financiară.

Nu poate fi invocat niciun motiv pentru incompetență! Îmi doresc ca cei de la ASF să înțeleagă, după acest șir de falimente succesive, care este rolul lor: să prevină și să combată fraudele”, a declarat, astăzi, 6 aprilie 2023, senatorul de Timiș, Sebastian Răducanu.

Aproape 2,8 milioane de români au polițe RCA în vigoare la Euroins și toate aceste contracte rămân în vigoare până la expirare, dacă titluarii polițelor nu decid să denunțe aceste contracte și să-și aleagă alt asigurător RCA, a anunțat, imediat după începerea scandalului, Fondul de Garanatre a Asiguraților (FGA).

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) poate plăti până la maxim 500.000 de lei pentru fiecare contract de asigurare al Euroins.

În aceeași perioadă, peste 125.000 de români aveau locuințele asigurate, prin Euroins, cu asigurarea obligatorie împotriva riscurilor de cutremur, inundații și alunecări de teren. În caz de daună, pot primi despăgubiri până la maxim 20.000 de euro de la PAID.

Pentru daune mai mari, banii se pot recupera în limita a 500.000 de lei, de la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), dacă locuința are asigurare facultativă la Euroins.

Cei care au de recuperat sume mai mari de 500.000 de lei trebuie să se înscrie la masa credală în cadrul procedurii de faliment care se va soluționa în prima instanță de Tribunalul București, iar în faza apelului de Curtea de Apel București.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *