O candidatură cu demisia pe masă. Cristian Moș, la linia de start în lupta pentru Primăria Timișoara (P)

O candidatură cu demisia pe masă. Cristian Moș, la linia de start în lupta pentru Primăria Timișoara (P)

Acuzat de Dominic Fritz și echipa sa că și-a depus candidatura doar ca să-i strice calculele electorale, Cristian Moș, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, fost președinte USR Timiș și membru fondator al acestei filiale, este pregătit să lupte cu toate armele pe care le are pentru a obține funcția de primar al Timișoarei.

Moș nu se sfiește să-și asume că în cazul în care proiectele pe care urmează să le propună timișorenilor în campanie nu merg conform graficului de execuție, el o să-și dea demisia din funcția de primar.

Vreau să vin în fața timișorenilor cu angajamente precise și termene clare pentru realizarea proiectelor propuse. Dacă la finalul termenelor pe care eu singur mi le voi asuma nu o să fie gata treaba, îmi voi înainta demisia”, a declarat el, demonstrând determinarea sa de a fi tras la răspundere pentru rezultatele obținute.

Nu sunt promisiuni, ci angajamente ferme”, a subliniat el

Cât despre statutul de candidat independent, Moș pare că se simte mai în largul său în această variantă:

Sunt un candidat independent – fără <oameni de partid>, fără presiune politică. Din funcția de primar, nu mă vor interesa decât rezultatele administrative. Asta o să-mi ușureze munca și în Consiliul Local pentru că voi încuraja consilierii să se concentreze pe nevoile cetățenilor, fără implicare politică, și să lase politica doar pentru secțiunea de ‘Interpelări’. Proiectele de HCL sunt oportunități pentru comunitate, nu mijloace de negocieri pe sub masă.”, mai declară Moș.

Una dintre zonele din Timișoara pentru care el și-a făcut deja publice angajamentele este Complexul Studențesc, unde a înaintat și o serie de măsuri pe care ar vrea să le implementeze, dar și termenele de execuție ale acestora.

Focus pe cei 40.000 de studenți din Timișoara – mă voi asigura că Primăria va avea o echipă din aparatul administrativ concentrată exclusiv pe studenți și pe viața lor în Complexul Studențesc. Totul în strânsă colaborare cu universitățile locale, asociațiile studențești, dar și cu restul instituțiilor interesate.

Angajament

În primele 6 luni de mandat, voi propune următoarele acțiuni:
1. Realizarea de spații securizate special destinate colectării separate a deșeurilor în complex, pentru a diminua amprenta ecologică a zonei și pentru a promova reciclarea și gestionarea responsabilă a deșeurilor.
2. Voi cere revizuirea planului de securitate al zonei, astfel încât să ne asigurăm că rata criminalității în zonă este cât mai scăzută.
3. Voi propune organizarea unei mici piețe volante periodice în Complexul Studențesc, pentru a facilita accesul cât mai rapid al studenților la hrană sănătoasă.
4. Voi amenaja cel puțin două parcări securizate pentru biciclete.

În primul an de mandat, voi aloca resurse financiare pentru un amplu proiect de revitalizare și îmbunătățire a Complexului Studențesc din bugetul local sau prin accesarea de fonduri europene sau guvernamentale.
Acest proiect va consta inclusiv în coborârea tuturor parcărilor construite între cămine în subteran, facilitând astfel construcția de:

1. Spații verzi și grădini comunitare – locuri care le-ar oferi studenților o oportunitate de a se implica în activități eco-friendly și de a se conecta cu natura.
2. Hub suport pentru antreprenoriat – un spațiu dedicat antreprenorilor în devenire unde se va încuraja inovația și spiritul întreprinzător printre studenți.
3. Transport sustenabil – promovarea bicicletelor și a mijloacelor de transport ecologice în toată zona complexului studențesc, pentru a putea reduce poluarea și pentru a încuraja un stil de viață activ și sănătos.

Până la finalul mandatului îmi doresc ca această zonă a orașului să fie atât un spațiu funcțional de locuire, studiu și co-working, cât și o zonă ideală pentru practicarea sporturilor, activităților de agrement și, nu în ultimul rând, o zonă vibrantă unde tinerii să se poată distra”, scrie acesta pe contul său de Facebook.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *