Funcţionarii publici din Timiş fluieră a pagubă

Peste 1,277 milioane de posturi erau ocupate în instituțiile și autoritățile publice, în martie 2023

Funcţionarii publici din administraiţa locală timişeană nu primesc nici un leu în plus, după apariţia ordonanţei de urgenţă privind salarizarea bugetarilor. De prevederile acestui act normativ vor beneficia angajaţii din sănătate, cei din educaţie şi cei din administraţia centrală. O parte din majorare se aplică începând cu 1 august 2016, iar cealaltă, din 1 ianuarie 2017.

Cu toate că au fost foarte vocali şi au recurs chiar la câteva forme de protest (ce-i drept, anemice), funcţionarii publici au înregistrat un eşec total în negocierile cu guvernul. Dezamăgirea este cu atât mai mare cu cât, cu câteva luni în urmă, liderii sindicali ai funcţionarilor publici nu au fost de acord cu o ordonanţă de urgenţă care le-ar fi mărit salariile cu procente între 20 şi 50 la sută, cei cu lefuri mici urmând a beneficia atunci de creşterile cele mai semnificative.

Tiberiu NegreiSindicaliştii au solicitat majorări mai consistente, chiar dacă au existat destule voci care susţineau să nu fie dată vrabia din mână pe cioara de pe gard.

În cele din urmă, acest lucru s-a întâmplat şi, în loc de 50 la sută, funcţionarii publici din administraţia locală (în mare parte e vorba de angajaţii primăriilor, unii dintre ei având salarii nete chiar sub 1.000 de lei) nu primesc nici un ban în plus.

MEGA-CONCURS cu PREMII pentru timişorence

„Nu ştim ce s-a întâmplat, e o nebunie. Am fost daţi la o parte. Vom avea zilele acestea o şedinţă şi vom decide ce e de făcut”, a declarat Tiberiu Negrei (foto), liderul sindical al funcţionarilor publici din judeţul Timiş.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Funcţionarii publici din Timiş fluieră a pagubă

  1. Normal ar fi sa nu fie diferente intre mediul privat si angajatii la stat.
    Se cer prea multe privilegii pentru un sistem supraincarcat, cu multi oameni de valoare profesionala
    indoielnica,in institutii deloc performante.
    Tot felul de sporuri, prime,vechime, tichete,bilete,hrana,imbracaminte,incaltaminte…….etc.
    Daca o persoana de 25 de ani face acelasi lucru ca una de 50 de ani normal e sa aiba acelasi salariu,clar si bine definit nu cu 100 de sporuri si drepturi .
    Deasemenea un functionar pe acelasi post dintr-o primarie de comuna sa aibe acelasi salariu ca si unul din alta comuna. In momentul de fata sunt diferente mari in multe locuri, mascate sub diverse interpretari legislative.
    De politistii locali…..nu mai vorbim. as fi curios cati dintre cei existenti trec probele fizice si scrise care se cer noilor aspiranti….sau nu e nevoie ????
    Mananca cu 2 guri de au nevoie de bani de hrana?
    Si uite asa risipim banii tarii degeaba in loc sa trecem la un sistem modern in care se rezolva electronic minim 50% din problemele pentru care faci x drumuri la o primarie.
    Penibila situatie , usor de rezolvat………. daca se doreste
    Faceti curatenie in sistem stabilind salarii decente si scoateti posturile la concurs liber pe bune pentru oameni de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *