Penurie de forţă de muncă într-un oraş din Timiş. Care sunt urmările

Cele mai mari unități industriale din orașul de pe Aranca, Delphi Packard și Zoppas Industries, se confruntă cu o permanentă căutare de forță de muncă pentru a putea face față comenzilor în creștere.

Orașul Sânnicolau Mare nu numai că are șomaj zero și atrage în fabricile sale numeroși navetiști provenind din zonă, dar înregistrează de mai multă vreme un important deficit în această privință.

De aceea, în urmă cu câteva luni, au avut loc întâlniri între autoritățile locale din oraș și cele din localități din Serbia, unde nivelul șomajului este foarte ridicat, pentru a aduce lucrători în fabricile sânmicloșene. Deși ambele părți s-au arătat interesate, până la urmă discuțiile au rămas fără nici un rezultat, ne declară primarul Dănuț Groza, din cauza unei instituții timișorene care trebuia să gestioneze acest lucru, care nu are personalul și logistica necesară.

Urmarea: cei doi mari angajatori ai județului și-au deschis puncte de lucru în țara vecină, urmând să-și extindă producția aici. Vestea îngrijorează autoritățile locale de la Sânnicolau Mare, pentru că astfel s-a pierdut oportunitatea ca aceste extinderi să se fi făcut în orașul românesc.

MEGA-CONCURS cu PREMII pentru timişorence

„Decizia celor două societăți nu ne avantajează, a spus Dănuț Groza, dimpotrivă, ne îngrijorează”. La ea a contribuit și lipsa de reacție a autorităților române față de solicitarea ca punctele de frontieră de la Lunga și Valcani să fie deschise permanent, ca să se scurteze drumul de navetă a muncitorilor aduși din Serbia la fabricile din Sânnicolau Mare.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 Răspunsuri “Penurie de forţă de muncă într-un oraş din Timiş. Care sunt urmările

  1. Vreți salarii, dar habar nu aveți să scrieți în limba română. De câte ori mâncați o cratimă sau o literă, scade salariul minim pe economie.

  2. lipsa de salar cum trebe asta face ca muncitoru sa se descurajeze si sasi caute in alta parte unde este platit mai bine

Lasă un răspuns