Tradiţie păstrată de o jumătate de veac, la Timişoara

Iosefin 1

Zona Iosefin s-a schimbat de-a lungul timpului însă nu atât de mult ca altele din Timişoara. Dacă majoritatea clădirilor de o frumuseţe aparte riscă să dispară definitiv (unele dintre ele, lăsate în paragină, s-au distrus, cum este cazul fostei brutării Bega Pam; altele au fost vândute şi, ulterior, demolate – cazul fabricii de lanţuri) un magazin alimentar sfidează legile economiei şi rămâne în picioare având acelaşi profil de cel puţin 48 de ani.

„Îmi aduc aminte de o doamnă mai în vârstă şi mai plinuţă, simpatică. Lucra aici. Aduceam sticlele cu lapte, le lăsam cu bani în ele, aici pe scările magazinului, apoi ne întorceam şi luam sticlele pline. Se mergea pe încredere atunci”, spune un localnic.

De acelaşi magazin îşi aduc aminte şi alţi timişoreni, chiar dacă nu au locuit în zonă. „Veneam la practică, la fabrica de lanţuri, şi ne duceam la alimentară să ne cumpărăm cornuri cu 25 de bani şi un snop de Carpaţi fără, cu un leu”, spune un alt timişorean.

Snopul de „Carpaţi fără”, însemna şapte ţigări fără filtru, învelite într-o hârtie. Locuitorii spun că magazinul este în zonă de când se ştiu, nimeni nu îşi mai aduce aminte exact de când, dar cu siguranţă, afirmă o femeie, a existat şi în 1968.

MEGA-CONCURS cu PREMII pentru timişorence

De-a lungul timpului, profilul acestuia nu s-a schimbat, a rămas tot… magazin. Când clădirea a fost retrocedată şi, ulterior, scoasă la vânzare pe apartamente, o fostă angajată a magazinului a cumpărat spaţiul şi a devenit proprietara acestuia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *