Fostul port al oraşului, readus la viaţă cu „Lumen”

lumen 1

Puţină lume ştie că portul Timișoara, amplasat pe Canalul Bega, este singurul din cele 30 de porturi interioare ale României care nu se află pe Dunăre. Atestarea sa documentară datează de la 1860, sediul acestuia fiind în cartierul Iosefin, pe malul stâng al Begăi, pe tronsonul aflat între Podul Muncii și Pasarela Gelu.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanca Brigitte Sfăt surprinsă în compania unui fotbalist celebru şi însurat!

În serile de 5, 6 şi 7 octombrie, fostul port va reveni în atenţia publicului, la iniţiativa echipelor „BEGA!” şi „Timişoara 2021”, prin crearea unei producții personalizate folosind povestea orașului. Cei interesaţi de spectacolul „Lumen” sunt aşteptaţi în serile respective, de la ora 20, la intersecţia Splaiului Sofocle cu strada Vulturilor şi bd. Dâmboviţa, unde muzica, dansul şi efectele speciale vor fi la ele acasă.

CITEȘTE ȘI: O fetiță de 12 ani a ajuns în stare gravă la spital din cauza unui trend viral! Mare grijă, i se poate întâmpla și copilului tău. Video

„Dorim activarea fostului port al orașului Timișoara prin implicarea unor actori culturali locali, coordonați de coregraful jocurilor Paralimpice de la Londra, Kevin Finnan, director artistic al companiei britanice Motionhouse.

CITEȘTE ȘI: Paco, puiul de leu, se simte ca acasă la Grădina zoologică din Timișoara

Muzica va fi scrisă de compozitoarea Sophy Smith, în colaborare cu creatori locali, conținutul grafic pentru video-mapări va fi realizat de compania bască Logela, iar conținutului artistic al programului din 2018 va fi creat cu participarea Unfold Motion, a Asociației Culturale TGP (coordonator al voluntarilor pentru muzică) și al Asociației Tango Timișoara.

Programul beneficiază și de susținerea și implicarea organizațiilor Prin Banat, Cries, Solidart, I.S.O.T, Melopolis, Ceva de Spus, Verde pentru Biciclete, Salsa with Attitude Dance School, Palladium Dance Club, ale Universităţii de Vest Timișoara și Symme3D.

Pentru proiect se vor produce o sută de drone luminate, se vor utiliza două macarale de câte 70 de tone, video-mapări, barje, bărci și alte elemente tehnice pentru a crea un eveniment spectaculos cu resursă umană locală”, subliniază organizatorii evenimentului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns