Firma familiei unui primar din Timiş, amendată pentru o operaţiune ilegală

tractor 1

Încă un articol publicat de „Renașterea bănățeană” a avut efect! În urma anchetei apărute în ediția de joi, 19 mai, „Într-o comună timișeană se petrec lucruri demne de Vestul Sălbatic”, în care dezvăluiam, printre altele, că primarul din Mănăștiur, Ionel Curuți, captează ilegal apă din Bega, cu ajutorul tractorului personal, pe care o deversează în pescăria familiei sale, Direcția Apelor Banat a trimis un echipaj în inspecție la fața locului.

Într-o comună din Timiş se petrec lucruri demne de Vestul Sălbatic – FOTO/VIDEO

Coroborând cele sesizate în perimetrul respectiv cu probele foto și video prezentate în ziar și pe pagina noastră de internet, inspectorii Administrației Bazinale de Apă Banat au decis să-i aplice firmei S.C. EURO DANIEL’S S.R.L. din Mănăștiur (firma familiei primarului Ionel Curuți) o amendă contravențională de 35.000 de lei!

tractor

Acțiunea ilegală a primarului din Mănăștiur a fost sancționată contravențional cu 35.000 de lei

apa deversata in pescarie

Iată comunicatul primit la redacție din partea Direcției Apelor Banat: „Personalul din cadrul Serviciului Inspecţia Bazinală a Apelor, din ABA Banat, s-a autosesizat în urma articolului apărut în Renaşterea Bănăţeană, în data de 19.05.2016, şi a verificat din punct de vedere legislativ respectarea prevederilor autorizaţiei de gospodărire a apelor. Deoarece s-a constatat că S.C. EURO DANIEL’S S.R.L. nu a respectat prevederile autorizaţiei de gospodărire a apelor (care nu prevede alimentarea fermei piscicole cu apă din râul Bega, obiectivul fiind autorizat să preleve apă doar din forajul amplasat în incinta fermei şi să evacueze apa din pescărie dacă este nevoie), societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 35.000 de lei, conform Legii Apelor nr. 107/1996”.

directia apelor banat

Direcția Apelor Banat s-a autosesizat în urma articolului publicat de ziarul nostru

Sigur, aplaudăm promptitudinea celor de la Apele Române, însă așa cum cu o floare nu se face primăvară, nici cu o sancțiune izolată nu se pune capăt abuzurilor.

La Mănăştiur, banii îşi schimbă valoarea în funcţie de interese

În fond, aceeași instituție, Direcția Apelor Banat, trimisese un echipaj la Mănăștiur – chiar acasă la primar! – și cu câteva zile înainte de apariția articolului, tocmai ca să „rezolve” problemele legate de autorizații și avize…

primar Manastiur

Ionel Curuți

Doar că atunci funcționarii Apelor Române n-au avut curiozitatea să meargă și pe teren, la pescăria cu pricina, limitându-se la vizita de curtoazie pe care i-au făcut-o primarului, la cabana sa de vânătoare. Sau nu era vorba de curiozitate, ci de obligație de serviciu? Interesant…

Revoltă pentru pământ într-o comună din Timiş

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Firma familiei unui primar din Timiş, amendată pentru o operaţiune ilegală

  1. Cetateni ai comunei Manastiur mergeti la vot pentru a face o schimbare!Rusine ca avem un asemenea primar care ne face de rusine in judet.Idiferent cine castiga alegerile ,trebuie o noua structura in consiliul local.Trebuie sa dovedim ca banii si minciunile nu definesc politica,administratia si primaria.

  2. adevarat M.stro. ,o observatie obiectiva si corecta. daca ar gandi mai multi ca tine s-ar schimba soarta acestei comune .

    ( Aida , unde esti ? ne lipsesc comentariile tale inteligente si de bun simt )

    1. Daca un primar din Timis semneaza un contract cu firmele Tehnocer si Dateco detinute de ,,fratele maran” sa stiti ca incepe sa miroase urat.

Lasă un răspuns