Roxana Iliescu, candidat la Consiliul Județean Timiș, știe cum trebuie încurajați producătorii agricoli din județ

roxana 24 mai foto

Candidații Partidului Mișcarea Populară sunt preocupați de problemele reale ale oamenilor din jur și caută soluții concrete pentru rezolvarea lor. Un exemplu în acest sens în reprezintă interesul față de producătorii agricoli care ajung să își vândă marfa pe prețuri de nimic în lipsa unor centre de colectare a fructelor și legumelor. Tocmai de aceea, unul dintre proiectele cu care PMP vine în fața alegătorilor este construirea de depozite frigorifice în județul Timiș.

“În urma mai multor discuții cu micii producători agricoli din județul Timiș și din țară, am identificat faptul că problema majoră a acestora constă în imposibilitatea valorificării unor cantități semnificative a produselor agro-alimentare din cauză că lipsesc spații adecvate de colectare și depozitare în centre frigorifice a producției”, spune președintele PMP, Roxana Iliescu, candidat la Consiliul Județean Timiș.

În acest sens, PMP Timiș propune de urgență următoarele măsuri ce pot deveni parte a unei strategii naționale pentru încurajarea producătorilor români:

– realizarea de către Consiliul Județean Timiș a unui studiu cu privire la necesarul de realizare a spațiilor de depozitare pentru legume și fructe.
– identificarea localităților celor mai potrivite pentru localizarea acestor depozite și centre de colectare pentru vânzarea produselor agricole
– scoaterea la licitație a locațiilor identificate către grupuri de producători locale, pentru realizarea depozitelor/centrelor de colectare, prin organizarea de concursuri de idei, cu respectarea reglementărilor legale cu privire la asigurarea serviciilor contractate în baza legii achizițiilor publice (licitații)
– asigurarea asistenței tehnice și a consultanței necesare pentru realizarea proiectelor de investiție prin intermediul fondurilor europene, precum și a ajutoarelor de stat disponibile (Măsura 4.2 în cadrul PNDR sau Fonduri GBER sau de minimis)
– asigurarea finanțării din partea Consiliului Județean Timiş, finanțare necesară pentru implementarea proiectului în cauză – pentru realizarea depozitului/centrului de colectare, prin intermediul unui parteneriat public-privat. (P)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Roxana Iliescu, candidat la Consiliul Județean Timiș, știe cum trebuie încurajați producătorii agricoli din județ

Lasă un răspuns