Exigenţe noi pentru acordarea sprijinului cuplat în zootehnie

vaci 3

Agenția Națională de Zootehnie anunță oficial crescătorii de animale din România că din această lună a intrat în vigoare Regulamentul european 1012/2016 privind condiţiile zootehnice şi genealogice aplicabile ameliorării animalelor de reproducţie de rasă pură, a porcilor de reproducţie hibrizi şi a materialului germinativ provenit de la acestea.

CITEŞTE ŞI: Cel mai bun an pentru o comună timişeană

Normativul prevede o serie de obligații pentru fermieri, mai ales pentru cei care vor să beneficieze de sprijinul cuplat, una dintre plăţile directe din fonduri europene.

Prevederile Regulamentului 1012 sunt implementate în România de către Agenția Națională de Zootehnie (ANZ). De respectarea acestui regulament european va depinde, de acum încolo, sprijinul cuplat, subvenția europeană cu cea mai mare valoare din zootehnie.

Unul dintre criteriile obligatorii pentru acordarea acestei forme de sprijin este înscrierea animalelor în registrele genealogice ale raselor repective și deținerea certificatelor de origine pentru animalele eligibile la plată. Agenția Națională pentru Zootehnie este, totodată, autoritatea competentă pentru efectuarea controalelor oficiale, în vederea verificării conformității operatorilor cu normele prevăzute în Regulamentul 1012/2016.

CITEŞTE ŞI: Lovitură pentru toți pensionarii. Decizia luată de Parlament va crea multe nemulţumiri în rândul persoanelor vârstnice

Pentru verificarea conformității normelor prevăzute de regulament, Agenția Națională pentru Zootehnie a realizat, până la data de 1 noiembrie, evaluarea asociațiilor de crescători de animale acreditate pentru efectuarea controlului oficial al producției și pentru conducerea Registrelor genealogice.

Regulamentul 1012/2016 stabileşte: normele zootehnice şi genealogice privind comerţul cu animale de reproducţie şi cu materialul germinativ provenit de la acestea şi introducerea lor în Uniune; normele privind recunoaşterea societăţilor de ameliorare şi a exploatațiilor de ameliorare şi privind aprobarea programelor lor de ameliorare; drepturile şi obligaţiile crescătorilor, ale societăţilor de ameliorare şi ale exploataţiilor de ameliorare; normele privind înscrierea animalelor de reproducţie în registrele zootehnice şi privind acceptarea pentru reproducţie a animalelor de reproducţie şi a materialului germinativ provenit de la acestea; normele privind testarea performanţelor şi evaluarea genetică a animalelor de reproducţie; norme privind eliberarea de certificate zootehnice pentru animalele de reproducţie şi materialul germinativ provenit de la acestea; normele privind efectuarea de controale oficiale, şi în special cele asupra societăţilor de ameliorare şi a exploataţiilor de ameliorare, şi norme privind desfăşurarea altor activităţi oficiale; normele privind asistenţa administrativă şi cooperarea privind asigurarea respectării legislaţiei de către statele membre.

CITEŞTE ŞI: Noul ministru al Muncii, primul mesaj oficial privind pensiile. Cum vor fi virate din 2019

Conformitatea tuturor entităţilor implicate în ameliorarea raselor de animale cu cerințele Regulamentului 1012/2016 este menită în primul rând să asigure calitatea serviciilor furnizate. De asemenea, apar exigenţe noi privitoare la modul de evaluare și clasificare a animalelor de reproducție de rasă pură.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *