Elevi ai unui colegiu din Timişoara, invitați să descopere gastronomia franțuzească

Elevi ai unui colegiu din Timişoara, invitați să descopere gastronomia franțuzească

Elevi ai unui colegiu din Timişoara, invitați să descopere gastronomia franțuzească

Mai mulți elevi ai Colegiului Național Economic F.S.Nitti au fost invitați să participe la un atelier de gastronomie, organizat de Institutul Cultural Francez Timișoara. Tinerii, o parte dintre ei la primul contact cu limba lui Molière, au avut ocazia de a pregăti două preparate nelipsite de pe masa de Crăciun a francezilor: 𝑠𝑎𝑏𝑙𝑒́𝑠 și 𝑏𝑢̂𝑐ℎ𝑒 𝑑𝑒 𝑁𝑜𝑒̈𝑙.

Totodată, aceștia au beneficiat și de oportunitatea de a-și îmbogăți bagajul de cunoștințe în limba franceză, sub coordonarea profesoarei Elodie Peurou și a lectorului UPT Kévin Raynaud.

”Ingredientele și etapele pregătirii celor două deserturi au fost o punere în practică a francezei care, pentru unii copii a fost ocazia să spună primele mici fraze sau cuvinte într-o limbă pe care au descoperit-o ca fiind abordabilă și distractivă”, au transmis reprezentanții Institutului Cultural Francez Timișoara.

CITEŞTE ŞI: Percheziții DIICOT și DGA la Poliția de Frontieră Timiș. Suspecți de implicarea într-o reţea de trafic de migranţi

Printre participanți a fost și eleva Ana Borș, laureata concursului Goût de France, organizat de Ambasada Franței în România. Concursul s-a desfășurat cu participarea mai multor elevi din țară, pasionați de gastronomie. Aceștia au fost ulterior evaluați de trei chefi din Franța, prin filmulețele realizate în timpul activităților lor de preparare a unor specialități de inspirație franceză.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *